Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Servis araçları denetleniyor

        TBMM Uyuşturucu başta olmak üzere madde bağımlılığı ve kaçakçılığı sorunlarının araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan “Meclis Araştırma Komisyonu” Başkan Yardımcısı AKP Kilis Milletvekili Hasan Kara’nın başkanlığında toplandı. Komisyon bugünkü toplantısında Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkan Yardımcısı Müslüm Saylı’yı dinledi.

        Saylı komisyona polisin özellikle aile hayatının, cocukların ve yardıma muhtaç olanların korunup kollanmasının öncelikli öncelikli görev olarak kabul edildiğini belirtti. Saylı, bu kapsamda çocukların suçlara ve zararlı alışkanlıklara karşı korunmasına büyük önem verildiğini belirten Saylı, Türkiye nüfusunun yüzde 33’üne tekabül eden 24 milyon kişinin 18 yaş altı grupta yer aldığına işaret etti. Saylı, polisin çocuklara yönelik olarak yürüteceği hizmetler konusunda “sıfır-18” yaş grubunun gelişim özellikleri, davranış biçimleri, mülakat etkinlikleri ve iletişim becerisi konularında hizmet içi eğitime alındığını kaydetti.

        Saylı komisyona şu bilgileri verdi:

        -SERVİS ARAÇLARI DENETLENİYOR-

        Komisyonda daha önce gündeme gelen ve okul servis araçlarında uyuşturucu pazarlığı yapıldığının tespit edilmesi üzerine Saylı’nın, bu konuda şu bilgileri verdiği belirtildi.

        “Çocukların suçlardan ve zararlı alışkanlıklardan korunması amacıyla 80 bin 629 okul servis aracı ile 307 bin 413 internet kafe denetleniyor. 5 bin 871 polisin Okul Güvenliği İrtibat Görevlisi olarak görevlendirildi. Bin 878 adet Krize Müdahale Ekibi kuruldu. 2007 yılı içerisinde 307 bin 413 öğrenci ve öğretmenle görüşülerek bilgilendirildiler.”

        Bu arada Sağlık Bakanı, Milli Eğitim Bakanı, İçişleri Bakanı ve Devlet Bakanı Nimet Çubukçu’nun komisyona davet edildiği öğrenildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa