Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İstanbul'da neyi nerede bulabiliriz?

        İstanbul'da hemen herşeyi bulmak mümkün. Nerde güzel bir yemek yiyebilirim ya da en taze meyveleri, sebzeleri nereden bulabilirim diye düşünüyorsanız işte size bir kaç öneri.

        Clara Amram'ın yazdığı Clarita's Way adlı kitaptan seçtiğimiz birkaç mekan size bu konuda yardımcı olacak..

        İşte mekanlar...

        *Japon ve Çin yemeği malzemelerini, pirinç sirkesini, deniz yosununu, soya sosunu, Teriyakiyi, Wasabiyi temin edebileceğinişz en iyi yer Mecidiyeköy’deki SERKO: 212 2135391 ya da Etiler’deki ICHI BAN’dır. 2123512131.

        *Ayrıca Akatlar’daki CARREFOUR EXPRESS ve MAKRO KURUÇEŞME de birçok gıda ürünü ithal etmektedir.

        *İtalyan risottosu yemek yapmak isterseniz CARREFOUT’da Arborio pirinci, Parmesan ve mozzarella peyniri, her türlü sirke ve yağı bulablirsiniz. Taze balık bölümleri de çok iyidir. Özellikle de Norveç’ten ithal ettikleri günlük somon. Fiyatlar ise makul seviyededir. Edamameleri ( yeşil soya fasulyesi), Kanyon’daki veya tüneldeki WAGAMAMA’dan sipariş edebilirsiniz. Nerede olursanız olun kapınıza kadar getiriyorlar.

        *Bitki özlerinin birçoğunu MISIR ÇARŞISI’nda bulabilirsiniz. Baharat konusunda en iyi ter ÇİKİTA: 2125273239. Burada güzelli maskesi yapmak için çamur da bulabilirsiniz. L’OCCITANE’ de ve DURANCE THE PROVİNCE’ de de çeşitli bitki özleri vardır.

        *Kuruyemiş ve kuru meyve alırken eğer vaktiniz varsa mısır çarşısı’ndaki veya İstinye park’taki Malatya pazarına 2125271970 veya başka bir pazara bakabilirsiniz. Küçük mozarella peynirlerini MAKRO KURUÇEŞME’nin açık peynir bölümünden alabilirsiniz.

        *Taze porcini ve morel mantarları için ise Beyoğlu Balık Pazarı’ndaki KAR BEYAZ MANTAR’ı tercih edebilirsiniz. 2122451700

        *Esmer çavdar ekmeğini ise eğer evde pişirmek istemezseniz PAUL ETİLER’den özel sipariş verebilirsiniz.

        *Çay almak için Nişantaşı2ndaki TİKİNA TEA SHOP’a gidin. 2122317983. Çayınızı Mısır Çarşısı’ndan da alabilirsiniz.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa