Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Komşuyla her yıl 3 cm yaklaşıyoruz

        Denizli Valiliği toplantı salonunda yapılan toplantıya Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Vali Yardımcıları Mehmet Çapraz, İsmet Akyol, Bayındırlık ve İskan Müdürü Kazım Kayıhan, PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Kumsar, daire müdürleri ile sivil savunma uzmanları katıldı. PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Kumsar, Denizli'nin Türkiye'de birinci derece deprem bölgesinde olduğunu söyleyerek, "Denizli'de hem kuzeyden hem güneyden, İzmir ve Manisa'ya doğru açılan bölgelerde çok aktif fay hatları var. Burdur-Fethiye fay hattı üzerinde bulanan Çameli bölgesinde de farklı fay hatları var" dedi. Her yıl meydana gelen depremlerle Anadolu'nun Ege Denizi'ne daha çok yaklaştığını söyleyen Prof. Dr. Kumsar, "Hemen hemen her sene yaklaşık 2.5-3 santimetre Anadolu Ege Denizi'ne doğru yaklaşıyor. Yani Türkiye ile Yunanistan birbirine yaklaşıyor. Zaman zaman meydana gelen daha şiddetli depremlerle bu yaklaşım oranı daha da artıyor" diye konuştu.

        Denizli'de 6 şiddetine kadar depremin beklendiğini dile getiren Kumsar, "Denizli ve çevresindeki aktif fay hatları zaman zaman 4 ile 6 şiddetinde depremler olabilme ihtimali var. Fethiye fayı üzerinde bulunan Çameli Havzası'nda ise geçmiş tarihlerde olduğu gibi 7 şiddetinde deprem olması söz konusu" şeklinde konuştu.

        Depremin ne zaman olacağı konusunda bilimsel veriler olmadan belirlenemeyeceğini söyleyen PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Kumsar, "Depremin zamanını verebilmek için onunla ilgili verileri bilimsel olarak ortaya koymamız gerekiyor. Bunların uzmanlar tarafından tartışılması gerekiyor. Eğer siz elde ettiğiniz bir sonucu açıklayabiliyorsanız tamam. Ama bölgenin depremselliğine bakarak konuştuğunuz zaman tahmin verebilirsiniz. Şu gün deprem olacak diyebilmek için verileri bilimsel olarak açıklamanız gerekiyor" dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa