Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam "10 dakika ışıkları söndürün"

        ''Mahmutpaşa Yayalaştırma ve Altyapı Yenileme Çalışmaları''nın hizmete açılmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Topbaş, bir soru üzerine, 20 Haziranda gerçekleştirilecek 10 dakikalık ışık kapatma eylemi hakkında bilgi verdi.

        Dünyada enerji sıkıntısının gerçekten hissedilir duruma geldiğini belirten Topbaş, ''Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının Enerji Verimliliği (ENVER) projesi çerçevesinde, enerji tasarrufuna dikkat çekmek amacıyla 20 Haziranda bir çağrı yapılarak, vatandaşlardan 10 dakika elektrik kesintisi yapması istenecek, ancak bu bir şalter indirme eylemi olmayacak'' dedi.

        Bu çağrının, doğal kaynakların hızla tükendiği bir dönemde, tasarrufa yönelik bir uyarı tarzında olduğunu kaydeden Topbaş, ''Küresel ısınmanın getirdiği ekolojik kıyamete karşı bir tedbir anlamında böyle bir çalışma başlatıyoruz. Bu çalışmayı Sayın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ile birlikte duyuracağız'' diye konuştu.

        -TUZLA'DAKİ TERSANELER-

        Kadir Topbaş, Tuzla'daki tersanelerin taşınması konusundaki bir soru üzerine, Tuzla bölgesinde dar bir alanda çok yoğun gemi inşa çalışmaları yapıldığını kaydetti.

        Gemi inşa çalışmalarında uluslararası bir başarı elde edildiğini ve bunun Türkiye ekonomisine büyük katkılar sağladığını ifade eden Topbaş, şöyle devam etti:

        ''Bu çalışmalar insan hayatına mal olmamalıdır. Gerekli tedbirler alınmalıdır. Tuzla tersanelerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, diğer ilgili bakanlıklar ve belediye ekipleri denetimlerini sürdürüyor. Bizim, 2023 ve daha ilerisi için 1/100000'lik Çevre Düzeni planlarımızda Tuzla tersanelerinin artık bu boyutuyla İstanbul'da yer almaması ve bu bölgenin yat imal eden, onu pazarlayan bir 'boat show' alanı haline getirilmesi tasarılarımız var. Bu doğru bir düşüncedir. Artık bu kadar ağır bir gemi sanayinin İstanbul'un içinde, bu kadar yakın noktasında olmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda zaten gemi sanayii de bizimle paralel düşünüyor. Zaman istiyorlar, o hazırlıkları mutlaka yapacaklardır. Zaten Ulaştırma Bakanlığının da yeni tersane alanları oluşturulması yönünde çalışmaları var.''

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa