Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam "Su kesintisi yapmayacağız"

        Topbaş, 4. Levent-Atatürk Sanayi Sitesi arasındaki metro çalışmaları hakkındaki açıklamalarının ardından gazetecilerin İstanbul'daki yağışların barajlara etkisi ve elektrik kesintileri konusundaki sorularını yanıtladı.

        Kentte iki günden bu yana zaman zaman yağan yağmurun, susuzluğa çok fazla bir etkisinin olmadığını belirten Topbaş, ancak havanın serinlemesinin buharlaşmayı azalttığını aktardı.

        Topbaş, barajlardaki doluluk oranının yüzde 38'lerde bulunduğunu, bu oranın geçen yıl yüzde 42'lerde olduğunu hatırlattı.

        Susuzluk konusunda en doğru şeyin tasarruf yapmak olduğunu vurgulayan Topbaş, Türkiye'nin neresinde olursa olsun su tasarrufu yapılması gerektiğini söyledi.

        Topbaş, ''Biz su kesintisi yapmayacağız. Hep bunu söyledik. El ele vererek bu sorunu çözeceğiz. Bu konuda İstanbul ileri tarihlerde daha da rahat olacak. Ancak bu süreçte biraz daha dikkatli olunması gerekiyor'' dedi.

        Kadir Topbaş, 20 Haziran 2008 tarihinden itibaren de günde 10 dakika elektrik tasarrufu uygulamasının başlayacağını, bunu da çok önemsediklerini ifade etti.

        Elektrik üretiminin ciddi maliyetler gerektiren bir yatırım olduğunu vurgulayan Topbaş, bu amaçla tasarruf yapmayı istediklerini dile getirdi.

        Topbaş, ''Bütün insanlardan bunu istiyoruz. 20 Haziran'daki kampanyaya tüm İstanbullular katılacaktır. Belediye olarak güneş enerjisinden enerji elde etme çalışmalarımız var. Rüzgar enerjisi olmak üzere, çöplerden ve Boğaz akıntısından enerji üretmeye kadar birçok çalışmamız mevcut'' diye konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa