Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 900 yıl hapisleri isteniyor

        Kredi Yurtlar Kurumu'na ait binaya girmek isteyen öğrenciler ile özel güvenlik görevlileri arasında kavga çıktı. Demir olan yurdun giriş kapılarını kıran öğrencilerin eylemi karşısında zor durumda kalan Yurt Müdürü, Nilüfer İlçe Jandarma Komutanlığı'nı arayarak yardım istedi. Olay yerine gelen jandarma ekiplerinin "dağılın" ihtarına uymayan öğrenciler ile kolluk kuvvetleri arasında arbede yaşandı. Jandarmaya taş, cam şişe ve sopalarla saldıran öğrenciler, çöp varillerini güvenlik görevlilerinin üzerine fırlattı.

        Olayla yatıştırmak için zor kullanan jandarma, 60 kişiyi gözaltına aldı. Yapılan soruşturma sonucu 44 öğrenci hakkında yeterli delil olmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verildi.

        Cumhuriyet Savcılığı'nın kamera kayıtlarını çözerek belirlediği 25 öğrenci hakkındaki soruşturma da sona erdi.

        Savcılık, 7 kişinin kasten yaralanmasıyla ilgili olarak her bir öğrencinin toplam 21 yıla kadar hapsini istedi. Ayrıca yaralanan mağdurların kamu görevi sebebiyle yaralandığı gerekçesiyle şüphelilere verilecek cezanın yarı oranında arttırılması istendi. Savcılığın hazırladığı 13 sayfalık iddianamede, şüphelilerin kamu malına zarar vermek suçundan da 6'şar yıla kadar hapisleri talep edildi.

        Toplam 900 yıla kadar hapisleri talep edilen 25 öğrenci, önümüzdeki günlerde 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa