Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İşte OKS soru ve yanıtları

        * OKS 2008/ A KİTAPÇIĞINDAKİ SORULAR VE YANITLARI İÇİN TIKLAYIN

        * OKS 2008/ B KİTAPÇIĞINDAKİ SORULAR VE YANITLARI İÇİN TIKLAYIN

        Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Nizami Aktürk, sınavın Türkiye genelinde sorunsuz tamamlandığını bildirdi.Sınav, yurt içinde tüm iller ve bazı ilçeler ile yurt dışında 8 şehirde toplam 247 merkezde, 2 bin 842 binada, 49 bin 430 salonda gerçekleştirildi.

        Sınav saat 10.00'da başladı ve 120 dakika sürdü. Görme ve işitme engelli adaylara 30 dakika ek süre tanındı. Adaylara matematik, fen bilgisi, sosyal bilgiler ve Türkçe alanında toplam 100 soru yöneltildi.Sınava, 468 bin 905 erkek, 444 bin 707 kız toplam 913 bin 612 aday katıldı. Sınavda, 1899 engelli aday ter döktü.Sınav sonuçları 11 Temmuzda açıklanacak.

        ÖĞRENCİLER SINAVA GİRDİ VELİLER DUA ETTİ

        OKS sınavında veliler öğrencilerden daha büyük heyecan yaşadı. Sabahın erken saatlerinde çocukları ile birlikte sınava girecekleri okula gelen veliler, sınav bitimine kadar okul önlerinde bekledi.

        Çocuklarına salona girene kadar eşlik eden anne babalar, sınavın başlaması ile bu kez çocuklarını duaları ile yalnız bırakmadı.

        Çıkardıkları gürültüden öğrenciler rahatsız olmasın diye görevlilerce okul bahçesinin dışına çıkartılan velilerden bir çoğu, sınav saati boyunca ellerini havaya kaldırıp çocuklarının başarısı için dua etti. Çocuklarını heyecanlanmamaları konusunda sıkı sıkı tembih eden anne babaların, sınav boyunca heyecandan yerlerinde duramadıkları gözlendi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa