Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın Telefonla dolandırıcılık

        Neşet KARADAĞ / ADANA (AHT)

        Kendilerini başkomiser, savcı ve albay olarak tanıtıp aralarında general, profesör ve işadamlarının bulunduğu binlerce kişiyi 'PKK ve KCK' ile korkutup on milyonlarca lira dolandıran çetenin yakalanamayan üyeleri artık ev hanımlarını hedef almaya başladı. Daha önce cep telefonuyla dolandırıcılık yapan çete üyeleri, şimdi ev telefonlarını arayarak dolandırıcılığa devam ediyor.

        Şanlıurfa'nın Akçakale ve Harran ilçelerine bağlı bazı köyleri kendilerine merkez seçerek tüm Türkiye'de telefonla dolandırıcılık yapan çete üyelerine yönelik yapılan operasyonlara rağmen dolandırıcılık olayı bitmek bilmiyor. Adana ve Ankara polisinin yaptığı son operasyonlara rağmen dolandırıcılık çetesinin yakalanamayan üyeleri hedef değişikliğine gitti. Dolandırıcılar bu kez cep telefonu sahiplerini değil ev telefonu sahiplerini özellikle de gündüz evde bulunan ev hanımlarını kurban olarak seçmeye başladı.

        ANKARA'DA YAYGIN

        Ankara'da yaygın olarak görülmeye başlanan ev telefonuyla dolandırıcılık olayında dolandırıcılar yine kendilerini polis, asker, savcı olarak tanıtıp, terör örgütleri PKK, KCK ile Ergenekon ve Balyoz davalarının isimlerini kullanarak ev hanımlarını dolandırıyorlar.

        'DEVLET GERİ ÖDEYECEK'

        Özellikle kendisini Emniyet Müdürlüğü'nden başkomiser olarak tanıtan kişi, ev telefonuna çıkan kadınlara, "Ben Ankara Emniyeti'nden arıyorum. Sizin kimlik bilgilerinizle terör örgütüne yardım yapılmış. Bu kişileri yakalamak için gizli çalışma yapıyoruz. Soruşturma için bize para havale edin, daha sonra gönderdiğiniz para devlet tarafından size ödenecek" diyerek kandırıp hesaplarındaki paraları dolandırarak çekiyorlar.

        EMNİYETTEN UYARI

        Emniyet Genel Müdürlüğü, dolandırıcılara karşı vatandaşları cep telefonlarına mesaj atarak uyardı. Emniyet yetkilileri, dolandırıcıların artık cep telefonu yerine ev telefonlarını aramaya başladıklarına da dikkat çekerek, "Kontör dolandırıcıları daha önce cep telefonlarını arayarak dolandırıcılığı yapıyordu. Yaygınlaşması ve emniyetimizin yaptığı uyarılar üzerine vatandaşlar daha dikkatli olmaya başladı. Fazla dolandırıcılık yapamayan çete üyeleri bu kez ev telefonları ile bu işi devam ettirmeye başladı. Her gün onlarca ev telefonuyla dolandırıcılık şikayetleri gelmeye başladı. Özellikle gündüz evde olan ev hanımları dikkatli olsun. Kendilerini emniyettin ya da savcılıktan arıyoruz diyenler olursa dikkate almasınlar. Hesap numaralarını ve özel bilgilerini bu kişilere vermesinler" dediler.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa