Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Meteoroloji yağış uyarısı Marmara

        Hava sıcaklığının İç ve Doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, Batı kesimlerde 6 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Yağışlar hafta sonuna kadar sürecek. Dün gece ise Avrupa yakasında bazı semtlerde lokal kar yağışları görüldü.

        Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinde görülecek olan yağışların; Antalya ve doğu ilçeleri ile Mersin'in batı çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yağışlar, genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz ve Ege kıyılarında gökgürültülü sağanak, Doğu Anadolu, Gümüşhane, Bayburt, Sivas ile ilk saatler ve gece saatlerinden sonra Trakya, Marmara'nın güneydoğusu, Bolu, Kütahya, Çankırı ve Eskişehir çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Gece ve sabah saatlerinde doğu kesimlerde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

        İDO'DAN SEFER İPTALİ

        İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin (İDO) Bostancı-Yenikapı-Bandırma deniz otobüs seferi hava muhalefeti dolayısıyla iptal edildi. İDO yetkilileri, hava muhalefeti nedeniyle İDO'nun bu akşam saat 18.00'deki Bostancı-Yenikapı-Bandırma deniz otobüs seferinin yapılamayacağını bildirdi.

        İL İL EN DETAYLI VE EN GÜNCEL HAVA DURUMU BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

        HAVA SICAKLIĞI:İç ve Doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, Batı kesimlerde 6 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor.

        RÜZGAR:Ülkemizin kuzeybatısında kuzey ve kuzeydoğu, diğer yerlerde güney yönlerden orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli (40-60 km/s), iç kesimlerde kuvvetlice (30-50 km/s) esecek.

        KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

        Yağışların; Antalya ve doğu ilçeleri ile Mersin'in batı çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

        ÇIĞ UYARISI

        Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

        BUZLANMA VE DON UYARISI

        Ülkemizin doğu kesimlerde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

        BÖLGELERDE HAVA DURUMU

        Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

        MARMARA: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, ilk saatlerde Tekirdağ, Bilecik, Yalova ve Kocaeli ile gece saatlerinden itibaren Trakya, Bilecik, Balıkesir ve Bursa çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor

        EGE: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar, genellikle yağmur ve sağanak, kıyılarında gökgürültülü sağanak, gece saatlerinden sonra Kütahya çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

        AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya ve doğu ilçeleri ile Mersin'in batı çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

        İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur, Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

        BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, ilk saatler Bolu, gece saatlerinde iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

        ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, Gümüşhane, Bayburt ile sabah saatlerinde Çorum çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

        DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, kuzey kesimlerinde güney yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esecek.

        GÜNEYDOĞU ANADOLU:Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde bölge geneli, akşam saatlerinden sonra batısının aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

        AJANSLAR

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa