Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Terör örgütü bağlantıları bulundu- Kumrular, KCK, terör örgütü

        Ankara'da Kumrular Caddesi'nde 20 Eylül 2011'de yaşanan bombalı saldırının zanlısının ikametinde yapılan aramalarda 'KCK terör örgütüne ait bazı dokümanlar, dijital malzemeler ile bir adet tabanca' ele geçirildi.

        Kumrular zanlısının yakalanmasıyla ilgili Emniyet'ten yapılan açıklamada, saldırının faillerinin tespitine yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce çalışmalar yapıldığı belirtildi. Açıklamada şöyle denildi: "Olayın şüphelisi olan şahsın Adana ilinde bulunduğu yönünde değerlendirmeler yapılması üzerine ilgili illerle koordine kurulmuş ve ilimizden Adana, Mersin ve Gaziantep illerinde çalışma yapmak üzere ekipler görevlendirilmiştir. 07.03.2012 tarihinden itibaren Adana, Mersin ve Konya illerinde yapılan operasyonlar neticesinde aralarında Kumrular Caddesi'ndeki patlamanın şüphelisinin de bulunduğu toplam 10 kişi gözaltına alınarak ilimize getirilmiştir. Şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda PKK (KCK) terör örgütüne ait bazı dokümanlar, dijital malzemeler ile bir adet tabanca ele geçirilmiştir. Şüpheliler, haklarında düzenlenen tahkikat evrakı ile birlikte 11.03.2012 günü adli makamlara sevk edilmiş olup, 3 kişi tutuklanmıştır."

        Kumrular Caddesi'nde 20 Eylül 2011'de gerçekleştirilen bombalı saldırıda 5 kişi hayatını kaybetmiş, 41 kişi de yaralanmıştı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa