Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Belediye felaketi fırsata dönüştürdü

        BURSA / AHT

        Selin ardından 4 ay içinde binaların üçte ikisini kamulaştıran belediye, yargı sürecinin tamamlanmasının ardından kalan 11 binayı da yıkarak bölgedeki riski ortadan kaldırdı.

        Bursa'da 2010 yılı ekim ayında yaşanan ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan sel felaketinin ardından Büyükşehir Belediyesi sık sık sel baskının yaşandığı Cilimboz Deresi çevresinde 4 ay içinde binaların 3'te ikisini kamulaştırmıştı. Kamulaştırılan 31 bina hızlı bir şekilde yıkılırken, kalan 11 parselin hak sahipleri ise konuyu yargıya taşımıştı. Yargı sürecinin tamamlanmasının ardından bu binaların da kamulaştırmasını yapan Büyükşehir Belediyesi, ana caddeye kadar olan tüm binaların yıkımı çalışmasını tamamladı. Derenin her iki yanında kalan binaların ortadan kaldırılmasıyla Alacahırka ve Pınarbaşı Mahalleleri arasındaki çirkin yapılaşma görüntüsü de ortadan kalkmış oldu.

        Cilimboz Deresi çevresinde yaşanan sel felaketini önemli bir kentsel dönüşüm fırsatına çevirdiklerini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yıpranan binaların bu sayede ortadan kaldırıldığını söyledi. Cilimboz Deresi çevresinde 60-70 yıldır sel baskınlarının yaşandığını belirten Altepe, "Bundan sonra dere üzerindeki köprü imalatları ve ağaçlandırma çalışmalarını başlatacağız. Derenin çevresinin açılmasıyla üst kısımlardaki çöpler de rahatlıkla alınabilecek. Dereye atılan çöpler, sel baskınının en önemli nedeniydi. Bu sorun da ortadan kalkmış olacak. Oyun grupları peyzaj düzenlemeleriyle burası ayrıcalıklı bir meydan halini alacak" dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa