Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bursa'da yol çöktü- Bursa, inşaat

        BURSA'da 1 yıl önce alışveriş merkezi yapılmak için temeli kazılan inşaat alanının yanından geçen yol, son 8 ay içerisinde ikinci kez çöktü. Bölgede oturanlar deprem olduğunu zannederek sokağa dökülürken, çökme nedeniyle 1 fırın mühürlendi, 12 sokağa doğalgaz verilemedi.

        Merkez Osmangazi ilçesi Altıparmak Caddesi'nde geçen yıl eski bir işhanı yıkıldıktan sonra alışveriş merkezi yapılması için inşaata başlandı. İnşaat esnasında geçen Temmuz ayında gerekli güvenlik önlemleri alınmadığı ve su sızıntısı görülmesi nedeniyle inşaat alanının yanındaki yolda çökme oldu. Dün saat 23.30 sıralarında, inşaat alanının yanındaki yol, yağan yağmurun da etkisiyle büyük bir gürültüyle çöktü. Çökme sırasında çevre binalarında sarsıntı meydana gelince, bölgede oturanlar "Deprem oluyor" korkusuyla çocuklarını da alarak sokağa fırladı.

        Binalarda görülebilecek olası göçüğe karşı, çok sayıda polis, itfaiye ekibi ve sağlık görevlilerinin yönlendirildiği Altıparmak Caddesi'nde, çökmenin, yağan yağmur ve yol altından geçen bir su borusundan sızan suyun toprağı yumuşatmasından kaynaklandığı tespit edildi.

        Özellikle yaşlı kişiler, yağan yağmur ve soğuk havaya rağmen üzerlerine yorgan örterek binanın hemen karşısında bulunan Osmangazi Kaymakamlığı önünde bulunan banklarda oturdu. İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Tuna yaşlılar ve çocukları İlçe Emniyet Müdürlüğü binasındaki dinlenme salonunda misafir etti.

        Göçük nedeniyle binanın hemen yanında bulunan büyük bir fırın mühürlendi. Borulardaki hasar nedeniyle çevrede bulunan 12 sokağa dün geceden itibaren doğalgaz ve su verilemiyor. Yetkililer, arızanın giderilmesi, önlemlerin alınmasından sonra bu semtlere doğalgaz ve su verileceğini açıkladı.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa