Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Elinde patladı

        Merkez Seyhan ilçesi Dağlıoğlu Mahallesi Bahçelievler Caddesi'nde toplanan bir grup terör örgütü PKK lehine sloganlar atarak, ateş yaktı. İzinsiz gösteri yapan gruptakilerden bazıları, inşaat halindeki Dağlıoğlu Polis Merkezi'nde bekleyen polise taş ve molotofkokteyli ile saldırdı.

        Bu sırada, göstericilerin arasında bulunan 16 yaşındaki R.A'nın polise doğru atmak istediği el yapımı bomba elinde patladı. Patlamanın ardından gruptaki diğer kişilerce sokağın ortasında bırakılan R.A, polislerin çağırdığı ambulansla Adana Devlet Hastanesine kaldırıldı.

        R.A'nın kopan parmakları polis ekiplerince içinde buz bulunan bardağa konularak, hastaneye yetiştirilmeye çalışıldı. Ancak, R.T'nin sağ elinde dikilemeyecek derecede parçalanmalar oluşması nedeniyle polislerin bu çabası sonuçsuz kaldı.

        "BAKKALA GİT GOFRET İSTE..."

        R.A, hastanede basın mensuplarına yaptığı açıklamada, eve giderken Vedat T'nin kendisini yanına çağırdığını ve polise bomba atmasını söylediğini anlattı.

        Patlayıcıyı kendisinin hazırlamadığını ifade eden R.A, şunları kaydetti: ''Beni çağırıp, 'sana bomba vereceğiz, bunu al karakola at' dedi. 'Sen gerisine karışma biz halledeceğiz' dedi. Tam atacaktım elimde patladı. Bütün arkadaşlarım beni bırakıp gitti. Bombayı Vedat T. verdi. Bombayı atmadan önce bana 'bakkaldan 2 kutu gofret iste' dediler. Ben de bakkala gidip Vedat T'nin 2 kutu gofret istediğini söyledim. Bana siyah bir poşet verip, 'açmadan götür' dedi. Götürdüm onlara verdim, poşeti alıp uzaklaştılar. Bir süre sonra iki bomba yapıp getirdiler, birini bana diğerini Umut isminde daha küçük yaşta bir çocuğa verdiler.''

        R.A, yaptığından dolayı çok pişman olduğunu, bunu her yerde de anlatacağını belirterek, ''Savcıya, polise tüm bildiklerimi anlatacağım. Bunu yaptığıma çok pişman oldum. Polis ağabeylerin bana yaptığı fedakarlıkları gördüm. Bundan sonra bırakın bombayı, en ufak bir taş bile atmam'' dedi.

        AYNI SUÇTAN 7 KEZ YAKALANMIŞ

        R.A'ya patlayıcıyı verdiği belirlenen Vedat T'nin 7 kez izinsiz gösterilerde polise patlayıcı atmak istediği gerekçesiyle yakalandığı belirtildi. İzinsiz gösterilerin yoğunlukla gerçekleştiği Dağlıoğlu, Gülbahçesi, Ova ve Barbaros mahallelerinde çeşitli tarihlerde gözaltına alınan Vedat T'nin son olarak ocak ayında bomba hazırlamaya çalışırken suçüstü yakalandığı öğrenildi.

        Aynı suçtan 7 kez yakalanan Vedat T'nin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı bildirildi.

        Hastanede R.A'nın tedavisinin tamamlanmasını bekleyen amcası Ahmet A, yeğeninin böyle olaylara karışabileceğini hiç düşünmediklerini belirtti. Ahmet A, yeğenine bomba verip polise atmasını isteyenlerin de yakalanması gerektiğini vurgulayarak, ''Bomba hazırlarken yakalanmış biri nasıl serbest kalmış. Bu olayda yeğenim ölebilirdi. Başka bir çocuğun daha mı canının yanmasını bekleyecekler. Vedat T. artık çocuklarımıza zarar vermeden tutuklansın'' diye konuştu.

        R.A'nın tedavisinin ardından psikolog nezaretinde Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ifadesinin alınacağı bildirildi.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa