Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadına şiddetle mücadelenin iki yüzü

        2002 Dünya Güzeli Azra Akın ve oyuncu Songül Öden, BM Nüfus Fonu (UNFPA) Türkiye Temsilciliği'nin kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmalarının sesi ve yüzü olacak.

        Akın ve Öden, UNFPA'nın kadın haklarıyla ilgili çalışmalarına destek kapsamındaki ilk faaliyetlerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile UNFPA'nın ortaklaşa düzenlediği Devlet Çoksesli Korosu tarafından verilen ''Kadın Türküleri'' konserinde sunuculuk yaptılar.

        Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'ndaki konser öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan UNFPA Türkiye Temsilcisi Zahidul Huque, UNFPA'nın dünyadaki kadın ve çocuk hakları için çalıştığını ve veri topladığını ifade etti.

        UNFPA Türkiye Temsilciliğinin de kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla kamuoyunun yakından tanıdığı Azra Akın ve Songül Öden ile çalışmaya karar verdiğini belirten Huque, iki ünlü ismin desteğini almanın önemli olduğunu söyledi. Huque, 2002 yılında Dünya Güzeli seçilen Azra Akın'ın Türkiye ve dünyanın diğer yerlerinde kadının konumunu güçlendirmek için önemli bir örnek olduğunu vurguladı.

        Öden'in de Türkiye'de ve oynadığı bir dizi sayesinde özellikle Arap dünyasında tanınan bir oyuncu olduğunu belirten Huque, Öden'in kadın hakları için tutkuyla çalıştığını ifade etti.

        UNFPA Türkiye Temsilcisi Huque, Akın ve Öden'in yürütecekleri çalışmalara katkı verecek olmasının gelecek için kendilerine büyük umut verdiğini dile getirdi. Azra Akın ve Songül Öden ile bundan sonra yakın işbirliği içinde çalışacaklarını anlatan Huque, iki isme de çalışmalarında başarılar diledi.

        Basın toplantısının ardından Devlet Çoksesli Korosu'nun ''Kadın Türküleri'' konserine geçildi. Akın ve Öden, konserde sunuculuk yaparak, UNFPA Türkiye Temsilciliği'nin kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmalarındaki ilk programında yer aldı.

        Konserde kadını konu alan ya da kadınlara adanan 13 türkü seslendirildi.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa