Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Eylemci öğretmenlere dava!

        Eğitim-Sen Tire Şubesi üyesi yaklaşık 50 kişi, 4688 sayılı yasayla düzenlenen sendika ve toplu sözleşmelere ilişkin, grev hakkı bulunmamasını protesto etmek amacıyla geçen ekim ayında eylem düzenledi. Tire Öğretmenevi önünde toplanıp meşalelelerini ellerine alan üyeler, AK Parti İlçe Teşkilat binası önüne kadar geldi. Polis barikatını gören grup, bina önünde açıklama yapmak istedi. Polisin izin vermediği gruptakiler, bir saatlik oturma eyleminin ardından ikna edilemedi ve direnişe geçti. Polis, biber gazıyla müdahale edince ortalık karıştı. Müdahalenin ardından gruptakiler eylemlerinden vazgeçti. Olayın ardından polis, aralarında Eğitim-Sen Tire Temsilcisi Eyüp Aksoy’un da bulunduğu eyleme katılan 12 öğretmen hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

        Tire Cumhuriyet Savcılığı’nca yapılan soruşturma kapsamında, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na Muhalefet ettikleri ileri sürülen 12 öğretmen hakkında Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açıldı. Davanın ilk duruşmasının önümüzdeki Mayıs ayında görüleceği öğrenildi.

        "HAKKIMIZI ARADIK"

        Öğretmenlerden Eyüp Aksoy, "Sesimizi duyurmak, tepkimizi dile getirmek için eylem düzenledik. Yasal olmayan bir yola başvurmadık. Ancak polis müdahalesine maruz kaldık. Şimdi de ifadeye çağırıyorlar. Geçen sene aynı şekilde açılan davadan beraat ettik. Bu davadan da beraat edeceğimize inanıyoruz" diye konuştu.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa