Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Soba faciası: Anne ve minik kızı can verdi

        Tuzla'da, sobanın altındaki gazetelerin tutuşması sonucu çıkan yangında anne ile 2 yaşındaki kızı can verdi. Olay yerinde eşi ve minik kızından haber almaya çalışan güvenlik görevlisi, sinir krizi geçirdi. Evdeki yün yastık ve yorganların tutuşmasının alevleri daha da büyüttüğü belirtildi.

        Yangın, Aydıntepe Mahallesi Berkant Sokak Numara 44'deki 3 katlı binanın çatı katında çıktı. Sobanın altındaki gazetelerin tutuşturması sonucu çıktığı öğrenilen yangında alevler kısa sürede büyüdü. İtfaiye ekiplerinin verdiği bilgiye göre evdeki yün yatak ve yorganların da tutuşması sonucu alevler tüm katı sardı. Bu sırada evde bulunan Hanife Küçük Karakurt ve 2 yaşındaki kızı Buse Karakurt, evden çıkamadı. Karakurt ve minik kızı alevlerin arasında can verdi. Hanife Küçük Karakurt'un kayınvalidesi Zülbiye Karakurt ise son anda evde yaralı olarak çıkmayı başardı.

        Yangını haber alan bina sakinleri ve Karakurt ailesinin akrabaları, alevlere müdahale etmeye çalıştı. Alevleri söndürmeye çalışan Dilan Yılmaz ve Birsel Karakurt da hafif şekilde yaralandı. Yaralılara olay yerindeki sağlık ekipleri müdahale etti. Yangın ise, itfaiyenin çalışmasıyla kontrol altına alındı. Bu arada, olayı haber alan Serkan Karakurt, polis ekiplerinden eşi ve kızıyla ilgili bilgi almaya çalıştı. Acı haberle yıkılan Karakurt, ağlayarak sinir krizi geçirdi.

        Öte yandan, yangından yaralı olarak kurtulan Zülbiye Karakurt, "Sobanın altına gazete koydum, onlar tutuşmuş. Gelin fark etti. Sonra yangın çıktı." diye konuştu.

        Hanife Küçük Karakurt ve minik kızının cesedi, Tuzla Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Polis, yangınla ilgili soruşturma başlattı.

        CHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa