Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam KCK gözaltılıları adliyede!

        Adana merkezli 5 ilde terör örgütü PKK'nın gizli şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 56 kişiden 41'i, adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden U.K. geçen yıl eylül ayında Ankara'da 5 kişinin öldüğü bombalı saldırıyla ilgisi olduğu iddiasıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilmiş, önceki gün mahkemeye çıkartılan 14 şüpheliden 2'si ise tutuklanmıştı.

        Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın terör örgütü PKK'nın gizli şehir yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi (KCK/TM) faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında 6 Mart'ta Adana, Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Gaziantep illerinde Terörle Mücadele Şubesi ekipleri çok sayıda adrese eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirdi.

        Adana'da yasa dışı gösterilerin yoğunluk kazandığı Dağlıoğlu, Gülbahçesi ile Barbaros mahallelerinde yaklaşık 500 polisin katıldığı operasyonlar ile diğer illerdeki baskınlarda, aralarında BDP MYK üyesi, BDP il başkan yardımcısı, BDP ilçe ve belde başkanları, mahalle muhtarları ve Dicle Haber Ajansı'nın muhabirleri Ali Buluş ile Özlem Aguş'un da yer aldığı toplam 56 kişi gözaltına alındı.

        Bunlardan sorgusu tamamlanan 14 şüpheli önceki akşam Adana Adliyesine sevk edildi. Daha önce başka suçlamalarla arandığı anlaşılan T.T. ve Ö.Y. tutuklandı, 12 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Sorgusu devam eden 42 şüpheli arasındaki U.K. ise geçen eylül ayında Ankara Kumrucular Caddesi'nde 5 kişinin öldüğü bombalı saldırıyla ilgisi olduğu iddiasıyla detaylı sorgulanmak üzere dün Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

        Bu sabah erken saatte de gözaltı süresi dolan 41 şüpheli, kelepçeli halde, geniş güvenlik önlemleri altında Adana Adliyesi'ne sevk edildi. Aralarında BDP'li yöneticiler, Dicle Haber Ajansı'nın iki muhabiri ve muhtarların olduğu şüpheliler çevik kuvvet otobüsüne bindirilerek sağlık kontrolünün ardından adliyeye götürüldü. Operasyonda arama yapılan parti binaları, dernekler ve evlerde KCK'nın mahalle birimleri kadın ve gençlik komisyonları yazılı isim listelerinin ele geçirildiği öğrenildi.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa