Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Polisle pazarcılar arasında arbede!

        Ahmet ÜNSAL / AHT (MANİSA)

        Manisa Belediye Meclisi'nin kararıyla Perşembe Pazarı'nın otogarın yanına taşınmasının ardından bugün pazarcılarla güvenlik güçleri arasında tartışma yaşandı. Yeni pazar yerinde tezgahını açamayan esnaf, kendilerine de yer verilmesi amacıyla toplantı düzenleyip imza topladı.

        Pazarde tazgah açan esnaflardan Murat Varlık, yerlerinin geri verilmesi için yetkililere seslendi. Ayak üstü yapılan toplantıya polisin müdahalesinin ardından ortam gerildi. İl Emniyet Müdür Yardımcısı Bayram Altunay ve beraberinde çok sayıda polis memuru toplantının yapıldığı pazar alanına geldi.

        Pazar tartışması dışında başka bir konuyla ilgili olarak Murat Varlık'ın ifadesinin alınmak istenmesi üzerine ise tartışma büyüdü. Varlık'ın götürülmesine tepki gösteren pazarcılar polisleri engellemek istedi. Bir pazarcı kendisini polis aracının önüne atarak arabanın hareket etmesini engellemeye çalıştı.

        Tezgah açamadığı için mağdur olduğunu söyleyen pazarcı Saffet Kızıltaş tepkisini, "Sigortam, yeşil kartım yok. Tezgah açamıyorum. Açım ben açım" diye dile getirdi. Murat Varlık ise "Biz hakkımızı, çoluk çocuğumuzun rızkını istiyoruz " diye konuştu. Bazı pazarcıların polis aracını yumruklamasına rağmen Murat Varlık'ı polis aracına konarak ifadesi alınmak üzere emniyete götürdü.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa