Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam K.Maraş'ta göçük!

        Kahramanmaraş'ta açık kömür üretim sahasında yaşanan göçük sonrasında jandarmanın yürüttüğü çalışma sonucunda, 9 kişinin kayıp olduğu belirlendi.

        AA muhabirinin yetkililerden edindiği bilgiye göre, jandarma, sahada kömür üretimi yapan Park Teknik firması yöneticileriyle yaptığı görüşmeler ve arama çalışmaları sonucunda, kömür üretim sahasında olmaları gerektiği bildirilen 9 kişiye ulaşamadı.

        Kayıp kişilerin makine operatörleri Hacı Mehmet İpek, Muhsin Koşan, Kemal Elmas, makine mühendisi Cuma Yıldırım, jeoloji mühendisi Halil Tatlı, elektrikçi Rüşen Demir ve drenaj işçisi Aydoğan Polat olduğu belirlendi.

        Ulaşılamayan diğer 2 kişinin ise adının ''Adnan'' olduğu öğrenilen bir dozer operatörü ile mesleği öğrenilemeyen Turhan Gökhan olduğu tespit edildi.

        Bu arada, göçük yaşanan Çöllolar açık kömür üretim sahasında, askerler ve Park Teknik Şirketi işçileri tarafından arama çalışmalarına devam ediliyor. İşçi yakınlarınında katıldığı arama kurtarma çalışmalarında bir kişinin cesedine ulaşıldı.

        Ölen işçinin kimliği belli oldu!

        Göçük sahasından alınarak helikopterle kömür üretim sahasının dışına çıkarılan ceset, bölgedeki ambulanslardan birine konularak Afşin Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Morgta yapılan kimlik tespitinde cesedin dozer operatörü Ruşen Demir'e ait olduğu belirlendi.

        Bu arada hastane önünde bekleyen bir grup işçi, arkadaşları Ruşen Demir'in hayatını kaybettiğini öğrenince göz yaşlarına hakim olamadı.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa