Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam ‘Biz de mi katil olalım?’

        Neşet DİŞKAYA / İZMİR (AHT)

        İzmir’in Urla İlçesi’nde, 16 yaşındaki lise öğrencisi Funda İşsiz’i, izlediği “Testere” filminden etkilenerek 6 yıl önce 37 bıçak darbesiyle öldüren ve cesedini bir binadaki derin dondurucuda saklayan Celalettin Erkal’ın CMK 102’nci madde gereğince tahliye edilmesine genç kızın ailesi isyan etti. Tahliye kararının Funda’nın ölümü kadar acı verdiğini belirten anne Huriye İşsiz, “25 yaşındaki oğlumun, kız kardeşini öldüren kişinin serbest bırakıldığından haberi yok. Öğrenirse elini kana bulamasından korkuyoruz. Bu nasıl adalet. Biz de katil mi olalım?” diye konuştu. Cinayeti işleyen Celalettin Erkal’ın babası Selçuk Erkal ise oğlunu askere gönderdiğini iddia etti.

        Ömür boyu hapis cezası alan, kızlarının katil zanlısı Celalettin Erkal’ın serbest bırakılmasını kabullenmeyen ev hanımı Huriye İşsiz, “Bu tahliye kararı en az Funda’nın ölümü kadar bize acı vermiştir. Evlat acımız ikiye katlanmıştır” dedi. Adaletin işleyişi ile ilgi sıkıntılar bulunduğunu belirten anne Huriye İşsiz, “Böyle hunharca cinayet işleyen bir kişi nasıl toplumun içine tekrar bırakılır. O katil yalnız güzel kızımı değil, beni, eşimi ve oğlumu da öldürdü. Çünkü o olaydan sonra ilaç kullanarak hayata tutunmaya çalıştık” dedi.

        ‘ACI ÇEKMEYEN BİZİ ANLAMAZ’

        Baba Nazım İşsiz ise, “Biz ne kadar konuşsak boş. Çünkü sesimizi kimse duymaz. Kızımın katilini serbest bırakanlar öbür dünyada bunun hesabını verecek” dedi.

        Mahkemede, Celalettin Erkal’ın kendisini ve ailesini tehdit ettiğini de ileri süren baba, “Son duruşmada Celalettin Erkal, beni ve ailemi tehdit etti. ‘Kökünüzü kurutacağım’ dedi. Şimdi bu adamı serbest bıraktılar. Biz oğlumuzun kötü bir şey yapmasından korkarken, ya o tekrar bize zarar verirse bunun hesabını kim verecek” dedi.

        ‘Testere Celalettin’in babası: Oğlum askere gitti

        Serbest bırakılan Celaletin Erkal’ın babası Selçuk Erkal, oğlunun askere gittiğini ileri sürdü. Erkal, “Oğlumu serbest bırakıldıktan sonra askere gönderdim. Şu anda askeri görevini yapıyor” dedi. Celaletin Erkal’ın askerde olduğu yönünde bir bilgileri bulunmadığını belirten komşuları ise, “Cezaevinde çıktığını gazetelerde okuduk” dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa