Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Meteoroloji'den kar ve yağmur uyarısı!

        Bu akşam saatlerinde Orta ve Doğu Karadeniz (Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin)ile Yozgat, Sivas ve Ardahan çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        İL İL EN GÜNCEL HAVA DURUMU BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

        Yağışlar Samsun, Trabzon, Ordu ve Giresun'da yağmur, Rize ve Hopa'da karla karışık yağmur, Amasya, Tokat, Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Yozgat, Sivas ve Ardahan çevrelerinde kar şeklinde olacak. Bu sabah saatlerinde Trakya ile iç ve doğu bölgelerde sis, sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı görülecek.

        HAVA SICAKLIĞI: Kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, Orta ve Doğu Karadeniz'de 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

        RÜZGAR: Güney ve güneybatı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kuzey ve kuzeydoğu, zamanla kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

        METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

        SİS,BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Kuzey, iç ve doğu bölgelerde sabah ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte sis hadisesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Tarımsal ürünlerde zarar, ulaşımda aksamalar vs.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir

        ÇIĞ TEHLİKESİ: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda çığ riski olduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar, mal ve can kaybı vs.)dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

        En düşük hava sıcaklığı eksi 21 dereceyle Ağrı'da ölçüldü

        Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan soğuk hava hayatı olumsuz etkilerken, bölgede en düşük hava sıcaklığı eksi 21 dereceyle Ağrı'da ölçüldü.

        Alınan bilgiye göre, Akdeniz üzerinden gelen yüksek basıncın etkisi altındaki bölgede, aralıklarla devam eden kar yağışı veya tipi nedeniyle Erzurum'da 87, Ardahan'da 22, Muş'ta 8, Bingöl'de 6 ve Iğdır'da 5 olmak üzere toplam 128 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

        İl Özel İdare Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarına devam ediyor. Erzurum'da son 24 saat içerisinde 1'i doğum vakası olmak üzere 8 hastanın bulunduğu yerleşim birimlerindeki kapalı yollar, karla mücadele ekipleri tarafından açılırken, hastalar İl Özel İdare Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekiplerince sağlık kuruluşlarına ulaştırıldı.

        Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 21, Erzurum'da 14, Kars'ta 13, Ardahan'da 10, Iğdır'da 5 ve Erzincan'da 4 derece ölçüldü.

        Meteoroloji yetkilileri, perşembe günü Erzurum'un kuzey kesimlerinde hafif kar yağışı beklendiğini belirtti.

        Bu arada İkizdere-İspir, Kağızman-Tuzluca, Akşar-Gaziler-Karaurgan ve Sarıkamış-Karaurgan karayollarında kar ve tipi nedeniyle ulaşımın sağlanamadığı kaydedildi.

        MUŞ'TA BUZ KIRMA EKİBİ OLUŞTURULDU

        Muş'ta etkili olan soğuk hava nedeniyle çatılardaki buzları kırmak için Muş Belediyesine bağlı İtfaiye Birimi bünyesinde buz kırma ekibi oluşturulduğu bildirildi.

        Belediye Başkanı Necmettin Dede, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte çatılardan sarkan buzların tehlike arz ettiğini belirterek, oluşturulan buz kırma ekibinin ev ve iş yerlerinin çatılarını temizlediğini söyledi.

        AJANSLAR

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa