Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Sevgiliye tecavüz iddiası

        Davut AKTAŞ / SAMSUN (AHT)

        Samsun'da konuşmaya gittiği Adem K.'nın (24) tecavüzüne uğradığını iddia eden 21 yaşındaki N.Ö. ile ilgili davanın görülmesine başlandı. Tutuklu sanık Adem K., "Kendisi benimle ters ilişkiye girmek istedi. Biraz seviştik. Tam olarak ilişkiye girmedik" derken, geNÇ kız, "Konuşmak için beni çağırmıştı. Boş bir eve girdik sonra da bana bıçak zoruyla tecavüz etti" dedi.

        Olay, Samsun'un Atakum İlçesi'nde geçen yıl Ekim ayında yaşandı. Adem K., konuşmak için çağırdığı sevgilisi N.Ö. ile harabe bir eve gitti. Genç kıza eski erkek arkadaşıyla görüşüp görüşmediğini soran Adem K., N.Ö.'nün görüştüğünü söylemesi üzerine iddiaya göre bıçak çekip kızın boğazına dayadı. Adem K.'nın, "Sen ikimizi birden mi idare ediyorsun? Bizi birbirimize düşüreceksin" diyerek genç kızla zorla ters ilişkiye girdiği öne sürüldü.

        Zanlı başka odaya geçince, genç kız kaçıp bir benzinliğe sığındı ve polise başvurdu.

        Ertesi gün polis tarafından yakalanan ve daha sonra tutuklanan zanlı hakkında Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Cinsel amaçlı alıkoymak" ve "Cinsel istismar" suçlarından 32 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Bugün ilk kez hakim karşısına çıkan Adem K. suçlamaları reddetti. Sanık, "Eski erkek sevgilisiyle görüşüp görüşmediği konusunda onları yüzleştirmek istedim. Bir süre oturup eski erkek arkadaşının gelmesini bekledik. Gelmeyince benimle ilişkiye girmek istediğini söyledi. Ben de kabul ettim. Biraz seviştik ancak tam olarak cinsel ilişkiye girmedik. Bana iftira atıyor" diye konuştu.

        N.Ö. ise ifadesinde şunları söyledi: "Adem ile olaydan 2 ay önce tanıştık. Konuşmak isteyince gittim. Daha sonra eski erkek arkadaşımla görüşüp görüşmediğimi sordu. Ben de mesajlaştığımızı söyledim. Bu sırada 2 arkadaşı daha geldi. Onlar başka bir odadayken sanık, bıçak çekip boğazıma dayadı. Sonra da elbiselerimi zorla çıkardı. Korktuğum için bir bağırıp yardım isteyemedim. Benimle zorla ters ilişkiye girdi. İşi bitince arkadaşlarının bulunduğu odaya gitti. Ben de elbiselerimi giyerek kaçtım. Şikayetçiyim. Bu olaydan sonra psikolojik tedavi görüyorum."

        Mahkeme, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

        Öte yandan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Başkanlığı'ndan gelen raporda, N.Ö.'nün ruh sağlığının bozulmadığı belirtildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa