Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Türkiye'nin sayılı zenginleri miras kavgasında!

        Salih Tatlıcı’nın ölümünün ardından geride bıraktığı yaklaşık 3 milyar dolarlık servetin paylaşımında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle birbirleriyle davalık olan Tatlıcı kardeşlerden Mehmet Tatlıcı’ya evrakta sahtecilik suçlamasıyla dava açıldı. Üvey kardeşi Uğur Tatlıcı, ağabeyinin, Florida’daki mülkler için ABD’de açılan miras davasına gönderdiği hukuki mütalaanın İngilizce çevirisine ekleme yaptığını iddia etti.

        Milliyet'in haberine göre, 1960’lı yılların ortalarında İstanbul’da açtığı tatlıcı dükkanıyla iş hayatına atılan ve 1980’li yıllara gelindiğinde Türkiye’nin sayılı zenginleri arasına giren Salih Tatlıcı’nın ardında bıraktığı yaklaşık 3 milyar dolarlık miras ailesini böldü. Memleketi Diyarbakır’da tanışıp evlendiği eşi Bedriye Hanım’dan 3 erkek çocuk sahibi olan ünlü işadamının, yasak aşk yaşadığı kasiyeri Nurten Hanım’dan da 1977 yılında bir erkek çocuğu oldu. Uğur adını verdikleri çocuğunu nüfusuna alan Tatlıcı, 1991’de eşinden boşanarak birlikte yaşadığı sevgilisi Nurten Hanım’la evlendi.

        Ancak bu evlilik Tatlıcı’nın ilk eşinden dünyaya gelen oğulları Ali, Ahmet ve Mehmet’le arasının bozulmasına neden oldu. Baba Tatlıcı, 1994’te hazırladığı vasiyetnamesinde oğulları Ali ve Ahmet’i, Nurten Tatlıcı ile birlikteliğine sert tepki gösterdikleri için mirasından mahrum bırakırken, diğer oğlu Mehmet’e ise yalnızca “mahfuz (saklı) hisse”den pay verilmesini istedi.

        Florida’daki mülkler

        Ölümünden yaklaşık 2 ay sonra 6 Nisan 2009’da Sarıyer 2. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde açılan Salih Tatlıcı’nın vasiyetnamesi kardeşler arasında bir hukuk savaşının da başlamasına neden oldu. Birbirleri aleyhine 20’ye yakın dava açan Tatlıcı kardeşlerin miras kavgası son olarak ABD’ye de sıçradı. Salih Tatlıcı’ya ait Florida’daki mülkler için üvey kardeşi Uğur Tatlıcı aleyhine ABD’de miras davası açan Mehmet Tatlıcı’nın avukatları, mahkemeye “Türk hukuku hakkında değerlendirme, mirasta muvazaa nedeniyle devir” başlıklı bir mütalaa sundu.

        Mütalaayı inceleyen Uğur Tatlıcı’nın avukatları ise bir öğretim üyesinin danışmanlığına da başvurarak mahkemeye sunulan yazının İngilizce çevirisine eklemeler yapıldığını iddia etti. Bunun üzerine Uğur Tatlıcı, noter onaylı Türkçe metinde yer almayan ifadelerin İngilizce metne eklendiğini belirterek üvey kardeşi hakkında ‘özel belgede sahtecilik’ suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu. Savcılık, Mehmet Tatlıcı ve çeviriyi yapan tercüman hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenledi. Tatlıcı’nın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

        Avukatın hatası

        Mehmet Tatlıcı dosyada yer alan ifadesinde, İngilizce ve Türkçe metinler arasındaki farkın belgeyi hazırlayan avukatın ana bilgisayar yerine flash diskle işlem yapmasından kaynaklandığını söyledi. Tatlıcı, her iki metnin içerik ve sonucunun da aynı olduğunu da belirterek, maddi hatadan herhangi bir menfaat elde edilemeyeceğini kaydetti.

        Tatlı servet

        Salih Tatlıcı’dan geriye tahmini piyasa değeri 3 milyar dolar olan bir mal varlığı kaldı. Bu malvarlıklarının büyük kısmı da gayrimenkul yatırımlar. Bunlardan bazıları ise şunlar: Yeniköy’de Salih Tatlıcı Yalısı, Tat Towers, Tat Şişli İş Kuleleri, Tat Etiler İş Merkezi, Tat Belek Beach Golf, Beykoz Konaklarında 11 villa, bir adet malikane ve 6 adet sosyal donatının yüzde 50 hissesi, Kuruçeşme’de koru ve köşk, Beylerbeyi’nde köşk, Beyoğlu’nda iş merkezi, ABD Miami’de malikane, İstanbul, Dubai ve ABD’de çok sayıda gayrimenkul.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa