Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Sarıyer'de yıkım gerginliği!

        Sarıyer'de, evlerini daire karşılığında bir inşaat firmasına satan komşularına tepki gösteren mahallelinin eylemi sürüyor. Bölgede toplanan bayanlar da yol kapatırken, mahalleliye destek için gelen CHP Milletvekili Mehmet Sevigen, polisin müdahalesine tepki göstererek, gaz bombalarını meclise götürmek üzere poşete doldurdu.

        Sarıyer Çamlıtepe Mahallesi'nde sabahın erken saatlerinde başlayan hareketlilik sürüyor. Evlerini daire karşılığında bir inşaat firmasına satan komşularına tepki gösteren mahalleli ve Çevik Kuvvet ekipleri arasındaki gerginlik zaman zaman tırmanırken, yol kapatan gruba gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale edildi. Müdahale sırasında bir sivil polis memuru, tazyikli suya maruz kalınca kısa süreli baygınlık geçirdi. Yere yığılan polis memurunun yardımına meslektaşları koştu. Sivil polis memuru, meslektaşlarının kollarında bölgeden uzaklaştırıldı.

        Öfkesi dinmeyen grup, yol üzerindeki bir çöp koyteynerini ateşe verdi. Mahalleli bayanlardan oluşan bir grup da, Büyükdere Caddesi'ni trafiğe kapatarak tepkilerini dile getirdi.

        Öte yandan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Mehmet Sevigen, eylem yapan gruba destek vermek üzere mahalleye geldi. Vatandaşlarla konuşan Sevigen, polisin müdahalesinin çok sert olduğunu belirtti. Sevigen, müdahalede kullanılan gaz bombalarını toplayarak bir poşete doldurdu. Poşetteki gaz bombalarını basın mensuplarına gönderen Sevigen, konuyu meclise taşıyacağını ve gaz bombalarını mecliste göstereceğini söyledi.

        Yıkım gerginliğinin yaşandığı Sarıyer Çamlıtepe Mahallesi'nde hayat normale döndü. Öfkeli vatandaşlar, bölgeden ayrılan Çevik Kuvvet ekiplerini adeta yumurta yağmuruna tuttu.

        Sarıyer Çamlıtepe Mahallesi'nde evlerini daire karşılığında bir inşaat firmasına satan komşularına tepki gösteren mahallelinin eylemi sona erdi. Vatandaşların öfkesinin dinmesinin ardından Çevik Kuvvet ekipleri de bölgeden ayrıldı. Otobüslere binerek bölgeden ayrılan Çevik Kuvvet ekipleri, vatandaşların yumurtalı saldırısına maruz kaldı. Atılan yumurtalar, Çevik Kuvvet otobüslerine isabet etti. Polis, vatandaşın tepkisine herhangi bir karşılık vermeden bölgeden ayrıldı.

        Öte yandan, sahiplerinin satışına karar verdiği dairelerin tamamı tahliye edilirken, bölgede herhangi bir yıkım gerçekleştirilmedi.

        IHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa