Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Mürşit Pınar Sınır Kapısı açılıyor

        Hüseyin ATMACA / ŞANLIURFA (AHT)

        Bir dönem savaşın eşiğinden dönen Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin her geçen gün artması beraberinde olumlu gelişmeleri getiriyor. Suriye'nin Haseki, Rakka ve Halep kentlerine komşu olan Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ve Akçakale ilçelerindeki sınır kapılarının ardından 3. sınır kapısı olan Suruç ilçesindeki Mürşit Pınar Sınır Kapısı da açılıyor.

        Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da açılmasını istediği Mürşit Pınar sınır kapısının açılması için başlatılan çalışmaların sürdüğünü bildirdi. Okutan, Süleyman Şah Buluşmaları için Halep'e giden Şanlıurfa heyetinin dönüşü sırasında yolda gazetecilere yaptığı açıklamada "Mürşit Pınar sınır kapısı B statüsünde olacak, bu kapıdan küçük araçlarla yayalar geçiş yapacak. Akçakale sınır kapımız A statüsünde büyük araçlar yine buradan geçiş yapacak. Sınır kapısı yerinin kaydırılması için Suriye çalışmalarını yürütüyor. Bu kapının da 5-6 ay içerisinde açılacağını tahmin ediyorum. AB ülkelerinde pasaportsuz sadece kimlikle geçişler yapılıyor. İleriki zamanlarda Suriye'den Türkiye'ye, Türkiye'den Suriye'ye pasaportsuz kimlikle geçiş yapılmasını umut ediyorum" dedi.

        Mürşit Pınar sınır kapısının açılmasıyla başkent Şam'dan sonra 5 milyon nüfusuyla Suriye'nin en büyük ikinci kenti olan Halep ile Şanlıurfa arasındaki mesafe daha da kısalacak. Mürşit Pınar sınır kapısıyla Halep arasındaki uzaklık yaklaşık 160 kilometre. Şanlıurfa'dan ülke ekonomisinin yüzde 60'ını elinde tutan Halep'e gidenler Akçakale sınır kapısı ile Kilis'teki sınır kapısından geçiş yapıyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa