Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 50 liraya gerçek silah!

        Adana'da oto kaportacılığı ve torna tesviye üzerine faaliyet gösteren işyerlerinde kuru sıkı tabancaları gerçek silah haline dönüştüren baba ile oğlu 3 kuru sıkı tabancayı dönüştürmeye çalışırken yakalandı. Kuru sıkı silahı gerçek silaha ise 50 ile 100 lira arasında fiyata dönüştürüldüğü öğrenildi.

        Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Onur Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre yapılan bir ihbar üzerine harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri Orhan Ö (65) ve oğlu Burhan Ö.'nün (34) Onur Mahallesi'ndeki oto kaporta ve torna tesviye üzerine faaliyet gösteren işyerine baskın yaptı. İşyerinde yapılan aramada dönüştürülmeyi bekleyen 3 adet kuru sıkı tabanca 2 adet şarjör kuru sıkı ve gerçek mermiler ile dönüştürme işlemi için gereken çok sayıda

        malzeme buldu.

        Ele geçen silah ve malzemelere karşın suçlamaları kabul etmeyen zanlılar gözaltın alındı. Baba Orhan Ö. ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, Burhan Ö. adliyeye sevk edildi. Baba Orhan Ö. ifadesini ardından emniyetten çıkarken basın mensuplarını kendisini çekmesi üzerine "Ne var adam mı öldürdük?" diye tepki gösterdi.

        Baba ve oğlun kuru sıkı silahı 50 ile 100 lira arasında fiyata gerçek silaha dönüştürdüğü, kuru sıka tabancanın ise piyasada 100 ile 200 lira arasında satıldığı öğrenildi. Ayrıca yeni çıkan kuru silahların gerçek silaha dönüştürülmediği bu nedenle eski kuru sıkı silahların tercih edildiği bildirildi.

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa