Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Ünlü sanatçıyı dövüp evini soydular!

        Serhat ALATTİNOĞLU-Engin BELLİ-Mustafa ŞEKEROĞLU / AHT

        Şarkıcı Faruk Tınaz’ın Yeniköy’deki evine gece yarısı giren maskeli 6 kişi, evde bulunan 700 bin doları gasp ettikten sonra kendilerine direnen şarkıcıyı feci şekilde dövüp hastanelik etti. Soyguncular, Tınaz’ın eşi Canan Tınaz ile Rus asıllı hizmetçileri Maria Teodora’yı da bağlayıp kaçtı. Teodora gözaltına alındı.

        Olay, etrafı duvarlarla çevrili, ön kapısında güvenlikçiler bulunan ve 24 saat korunan İstanbul Yeniköy’deki Yeşil Konaklar Sitesi’nde meydana geldi. Gece yarısı sitenin arka bahçesindeki duvarı aşan maskeli 6 kişi, giriş katındaki balkondan girdikleri evde Faruk Tınaz, eşi Canan Tınaz ve Rus asıllı hizmetçileri Maria Teodora’yı silahla tehdit ederek etkisiz hale getirip üçünü de bağladı. Tınaz’a kasanın şifresini soran soyguncular, şarkıcının direnmesi üzerine zor kullandı.

        TEKME TOKAT DÖVDÜLER

        Saldırganların tekme tokat vurmaya başlaması üzerine daha fazla direnemeyen Tınaz, şifreyi girerek kasanın açılmasını sağladı. Kasada bulunan 700 bin dolar nakit para ve mücevheri alan saldırganlar, geldikleri gibi siteden çıkmayı başardı.

        Evde yapılan aramada Tınaz’a ait ruhsatlı bir silah bulunurken, soygunculara ait olduğu belirlenen kar maskesi ile bilekliğe el konuldu. Maskede bulunan saç kılı DNA testi için kriminal laboratuvara gönderildi. Polis, Rus asıllı hizmetçiyi gözaltına aldı. Son dönemde zengin işadamlarının evlerinde hizmetçi olarak çalışan yabancı uyrukluların, sevgili ya da arkadaşlarıyla soygun planı yaptığını kaydeden polis, aynı yöntemle soygunun gerçekleştirilmiş olabileceği üzerinde de duruyor.

        ‘SİLAHI KAFAMA DAYAYIP DÖVDÜLER’

        Saldırı sonucu kaburgaları kırılan Tınaz’ın hastanedeki ifadesinde şunları söylediği öğrenildi: “Maskeli saldırganları bir anda karşımda gördüm. Alt kattaki balkon kapısından girmişler. Eşimi ve hizmetçiyi de bağlamışlar. Silahı kafama dayayıp kasanın yerini sordular. Direnmeye çalışınca tekme tokat dövdüler. Şifreyi söylemek zorunda kaldım. Kasayı açıp para ve mücevherleri açıp kaçtılar.”

        POLİS İLK İPUÇLARINA ULAŞTI!

        Ünlü şarkıcı Faruk Tınaz'ın İstanbul Yeniköy'deki evine girerek 700 bin TL gasp eden ve şarkıcıyı yaralayan saldırganların Rus mafyası olma ihtimali ağırlık kazandı. Olay sırasında evde Tınaz, eşi ve hizmetçisinin ifadesine başvurulması sonucu, maskeli soyguncuların aralarında Rusça konuştukları anlaşıldı. Saldırganların içeriden yardım almadan soygunu başaramayacaklarını düşünen polis, 10 ay önce işten ayrılan ve halen kayıp olan Tınaz'ın eski hizmetçisi Elena'yı her yerde arıyor.

        Çetenin geçen yıl Kasım ayında TEKFEN Holding Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet İpekçi ve eşini villasında etkisiz hale getirerek 600 bin TL değerinde mücevherleri gasp eden ve Rusça konuştukları belirlenen 5 kişiyle bağlantılı olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

        Sarıyer Yeniköy Yeşil Konakları C Blok'da oturan Faruk Tınaz'ın gasp edilerek yaralanmasıyla ilgili olarak yürütülen soruşturmada, saldırganların Rus mafyası olabileceği ihtimali ağırlık kazandı. Soruşturmayı yürüten Asayiş Şubesi Gasp Büro Amirliği, hastanede Tınaz'ın ve eşi Canan Tınaz'ın ifadesine başvururken, hizmetçileri Maria T.'yi de emniyette sorguya aldı.

        Polisin ilk belirlemelerine göre hizmetçinin olayla bağlantısı kurulamadı. Asıl şüpheler, Faruk Tınaz'ın evinde bir dönem 10 ay çalışan yabancı uyruklu eski hizmetçi üzerinde yoğunlaştı. Üç farklı pasaport kullandığı anlaşılan eski hizmetçinin cep telefonun da kapalı olduğu ve sinyal vermediği belirlendi. Elena isimli hizmetçinin Türkiye dışına çıkmış olduğunu sanıyor.

        Alınan ifadeler doğrultusunda zanlıların birbirleriyle Rusça konuştukları ve eve girer girmez Tınaz'a ait 2 adet ruhsatlı silahın bulunduğu odaya yöneldikleri belirlendi. Bu durum, saldırganların Rus mafyası olmaları ihtimalini güçlendirirken, içeriden yardım aldıklarını da ortaya koydu.

        Saldırganların kar maskeli olmaları, tehditle kasanın şifresini açtırmaları, akıllara, geçen yıl Kasım ayında Tekfen Holding Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet İpekçi ve eşinin gasp edilerek soyulması olayını getirdi.

        Tarabya Beyazevler Mahallesi Şalçıkır Caddesi'ndeki "Beyaz Site" adlı sitede oturan İpekçi ailesinin villasına giren 5 kişi, çiftin ellerini bağladıktan sonra testere ile tehdit etmiş ve kasanın şifresini almışlardı. Şu ana kadar izlerine rastlanmayan saldırganların aralarında Rusça konuştukları tespit edilmişti.

        Kamera kayıtları inceleniyor

        Polis, olayı çözmek için soruşturmayı derinleştirdi. Sitede, saldırganları görmüş olabilecek herkesin ifadesine başvurulurken, kamera kayıtları da incelemeye alındı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa