Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam MKE'de patlama: 20 işçi zehirlendi

        Hasan AKYILDIZ/ KIRIKKALE (AHT)

        Kırıkkale Makine Kimya Endüstrisi (MKEK) Kurumu'na bağlı Hurda İşletme Müdürlüğü'nde meydana gelen tüp patlaması sonucu sızan gazdan 20 işçi etkilendi. Patlamada zehirlenen 20 işçi mesai arkadaşları ve olay yerine gelen ambulanslar ile hastaneye kaldırıldı.

        MKE Kurumu'na bağlı Hurda İşletme Müdürlüğü'nde saat 11:00 sıralarında tüp patladı. Patlamanın ardından sızan gazdan fabrikada çalışan 27 işçi etkilendi. İşçilerden 20'si Yüksek İhtisas Hastanesi, 7'si de Kırıkkale Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. İki yıl önce yine hurdalık fabrikasının yanında bulunan Barut fabrikasında patlama meydana gelmiş, 3 kişi ölmüş 17 kişi yaralanmıştı.

        Yetkililer MKE'ye bağlı hurda işletmelerinde meydana gelen tüp patlaması ile ilgili olarak incelemeler başladı. Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doktor Hüdaverdi Nurlu, tedavileri için Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'ne kaldırılan 13 işçinin durumları hakkında bilgi verdi. Nurlu, işçilerin zehirlendiği gazın menşeinin belirlenmesi için Sivil Savunma Müdürlüğü ile ortak çalışmaya girdiklerini kaydetti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa