Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Polis öğrenci velilerine mektup yazdı

        Bursa Emniyet Müdürlüğü, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörlüğü ile işbirliği yaparak hazırladığı 'Umutla Bekliyoruz' projesi kapsamında, üniversiteyi kazanan 11 bin 250 öğrenci ve ailesine mektup yazdı.

        Bursa Emniyet Müdürü Halil Yılmaz ve UÜ Rektörü Prof. Dr. Mete Cengiz imzalı mektupta, öğrencilere ve velilere, "Çocuğunuzun eğitimi sürecinde gerekli olan huzur ve güven ortamını sağlamak adına, günün her saatinde, duyarlı bir hizmet anlayışı içinde görevimizin başındayız. Sizin, her türlü sorununuzu paylaşmaya, çözüm yolları aramaya hazır olduğumuzu; bizi, her zaman ulaşabileceğiniz bir yakınınız, ailenizin bir ferdi olarak görebileceğinizi bilmenizi isteriz." denildi.

        Polis teşkilatı olarak üzerlerine aldıkları görevleri hakkıyla yerine getirebilmek, halkın huzur ve güvenlik duygusu içerisinde yaşamasını sağlamanın önemli olduğunu belirten Bursa Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, 'Umutla bekliyoruz' projesinin detaylarını CİHAN muhabirine anlattı.

        Kendi yeteneğini ve gücünü keşfeden bireylerin güvenli bir ortamda yaşama, güvenli bir işte çalışma ihtiyaçları bulunduğunu anlatan Yılmaz, "Güvenlik ihtiyacı sağlanmamış bir toplumun kendisini değerli görmesi, aidiyet duygusu ve kendini gerçekleştirme hedefi maalesef gerçekleşmemektedir. Bu nedenle polisin tutum ve davranışları her zamankinden daha fazla önem arz etmektedir. Çağdaş polisin başarısı, sadece yakalanan suçlu sayısı ile değil, aynı zamanda halktan aldığı aktif destekle de ölçülmektedir. Bu noktada ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz gençlerimizin çeşitli suç organizasyonlarının hedefinde oldukları ön plana çıkmaktadır. Ancak halkın ve özellikle gençlerimizin desteğini alma sürecinde 'Polisin nasıl davranması gerektiği' kavramı farklı bir bakış açısı ile ele alınmalıdır." dedi.

        Emniyet Müdürü Yılmaz, gençlerin ülkesine faydalı bireyler olarak yetişmesi, onları, hedef olabilecekleri ve zarar görebilecekleri suç organizasyonlarından korumak, bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla çeşitli etkinliklerin yapılmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi. Yılmaz, gençlerle bu diyaloğu kurmada polis-öğrenci kaynaşmasını sağlamada farklı bir yaklaşımın daha etkili olacağına karar verdikleri için 'umutla bekliyoruz' projesini başlattıklarını kaydetti.

        Bursa İl Emniyet Müdürlüğü olarak, öğrencilerin öğrenimleri esnasında gerekli olan huzur ve güven ortamını sağlamak adına her zaman öğrencilere yardımcı olmaya, sıkıntılarını paylaşmaya ve çözüm olacak yollar aramaya hazır olduklarını belirten Yılmaz, "Görevini en iyi şekilde yapan bir kamu görevlisi olmanın yanında her an ulaşabilecekleri bir yakınları olarak görmeleri mesajlarını vererek, polis öğrenci kaynaşmasına katkıda bulunmak amacıyla UÜ'yü kazanan ve yaşları 17-25 arası olan 11 bin 250 öğrenci ve velisinin UÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı aracılığı ile adreslerini tespit ettik. 'Öğrencilerimize ve velilerine Umutla Bekliyoruz' isimli proje kapsamında posta kanalı ile mektup gönderiyoruz." diye konuştu.

        UÜ Rektörü Prof. Dr. Mete Cengiz de "Ülkemizin geleceğinde vazgeçilmez öneme sahip olan eğitimli gençlerimizin vatana, millete, ailelerine faydalı bireyler olmaları, ayrıca hedefi olabilecekleri ve zarar görebilecekleri suç organizasyonları konusunda bilinçlendirilmeleri açısından Bursa ilinde önemli bir genç kitleye sahip Uludağ Üniversitesi gençliği projenin hedefi olarak seçilmiştir. Bu proje bundan sonra yapılacak olan diğer proje ve faaliyetlerin de etkinliğini arttıracaktır." dedi.

        "HİÇ ÇEKİNMEDEN BİZE GELİP DERDİNİZİ SÖYLEYEBİLİRSİNİZ"

        Bursa Emniyet Müdürü ve UÜ Rektörü Prof. Dr. Mete Cengiz imzalı mektupta, öğrencilerin ve velilerin hiç çekinmeden her türlü sorunlarını polise ve üniversite yönetimine iletebilecekleri belirtiliyor. 13 bin 910 TL maliyetle hazırlanan proje kapsamında öğrencilere ve velilerine gönderilen birer sayfalık mektupta, UÜ'ni kazanarak emsallerinden ayrıcalıklı olma başarısını gösteren, gençler ve aileleri tebrik ediliyor.

        Mektupta; toplumun refahının, ekonomik ve sosyal gelişiminin sağlanmasını destekleyecek olan üniversitelerin, gençlerin mesleki açıdan üstün, sosyo-kültürel açıdan donanımlı, kararlı ve azimli bireyler haline getirilmesinde, dolayısıyla ülke gelişmesinde önemli rol oynadığı kaydediliyor. Mektupta, şu ifadeler yeralıyor:

        "Bursa İl Emniyet Müdürlüğü ve Uludağ Üniversitesi, çocuğunuzun eğitimi sürecinde gerekli olan huzur ve güven ortamını sağlamak adına, günün her saatinde, duyarlı bir hizmet anlayışı içinde görevlerinin başındadır. Sizin, her türlü sorununuzu paylaşmaya, çözüm yolları aramaya hazır olduğumuzu, bizi her zaman ulaşabileceğiniz bir yakınınız, ailenizin bir ferdi olarak görebileceğinizi bilmenizi isteriz. Hiç çekinmeden, tüm samimiyetinizle görüş ve önerilerinizi aktarmanız bizleri mutlu edecektir. Bizim için gerçekten değerlisiniz. Sorunların çözümüne, görüş ve taleplerinize açık, Toplum Destekli Polislik anlayışı ve akademik bir bakış açısı ile sorunları çözüme kavuşturma gayreti içerisinde olacağız. Sizi ve çocuğunuzu tekrar tebrik eder, vatanına, milletine, ailesine faydalı bireyler yetiştirme yolunda desteğinizi her zaman bulma ümidi ile sağlıklı ve mutlu günler geçirmenizi dileriz."

        CHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa