Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Cezaevini böyle soymuşlar

        Halil ÖZÇOBAN / BURSA (AHT)

        Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde bulunan ve pazartesi gecesi kantininin soyulduğu ortaya çıkan Gemlik Yarı Açık Cezaevi'ne giren kişilerin belirlenmesine çalışılıyor. 5 kişiyi taşıyan bir otomobilin soygun gecesi tel örgülerinin dibine kadar gelip araçtan indiği ancak kimliklerini belirleyecek görüntü olmadığı öğrenildi.

        Gemlik Açık Cezaevinde yatan hükümlülerin, yiyecek, içecek, giyim ve temizlik gibi birçok ihtiyacını karşıladıkları kantin, hırsızlar tarafından soyulmuştu. İddiaya göre, geçtiğimiz pazar ve pazartesi günü kapalı olan kantini, salı sabahı açmak isteyen görevli, kasadaki yaklaşık 40 bin lira para ile, 30 bin lira değerindeki sigara ve telefon kontörlerinin çalındığını gördü. Olayın ardından cezaevinde kalan 300'ün üzerindeki mahkumun ifadeleri alınırken, cezaevi etrafında bulunan 24 kamera titizlikle incelendi. Kamera görüntülerinde sağanak yağış altında tel örgülere yanaşan bir otomobilden 5 kişinin indiğinin belirlendiği ancak sonrasının görüntülerde bulunmadığı öğrenildi.

        Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı kasasından yüklü miktarda para ve sigara, kontör çalınan cezaevi soygunu ile ilgili soruşturmayı geniş kapsamlı sürdürüyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa