Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Esrarengiz patlamalar

        Kocaeli'nin Başiskele ilçesi Vezirçifliği Mahallesinde kanalizasyon içerisinde bilinmeyen nedenle patlamalar yaşandı.

        Patlamanın etkisi çevrede bulunan logar kapakları yerinden fırlarken asfalt üzerinde ince yarıkların olduğu, yüksek derecede ağır kimyasal bir kokunun havayı kapladı. Başiskele Belediyesi Zabıta ekiplerinin haberdar edilmesiyle incelemeye gelen ekipler, Başiskele Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İzgaz, MTA Bölge Müdürlüğü Il Çevre Müdürlüğü, ve İsu yetkililerini konu ile ilgili bilgilendirdiler. Başiskele Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından yapılan ilk kontrollerde Vezirçiftliği Mahallesi Fatih Caddesi üzerinde bir bina önünde asfalt yolun 50, 60 cm kalktığı, yol üzerinde kısım kısım kaldırım taşlarının dağıldığı, 7 ve 8 adet beton ve metal logar kapaklarının çevreye dağıldığı tespit edildi. Park sokak, Osmangazi sokak, Seyit caddesi, Vezirçiftliği caddesinin patlamalar neticesinde logar kapaklarında ve asfaltta yer yer dağılmalar ve tahribatlar oldu. Mahalle sakinlerinde korku ve panik havası yaşanırken olayda can ve mal kaybı olmadı. Bölgede İl Çevre Müdürlüğü, İlçe Emiyet Müdürlüğü, MTA Bölge Müdürlüğü, İzgaz, İsu ve Başiskele Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Tübitak, Büyükşehir Çevre Koruma Müdürlüğü ekipleri bölgede geniş çaplı incelemelerde bulundu.

        Başiskele Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nün patlamanın başladığı yerde yaptığı ilk ölçümlerde Hidrojen Sülfür'e rastlandığı tespitine ulaşılırken, MTA dan bir yetkili yaptığı ölçümlerde Metan Gazı bulgularına ulaşıldı. MTA Bölge Müdürlüğünden inceleme için bölgeye gelen Jeoloji mühendisi Ergün Manav'ın yaptığı açıklamada patlayıcı özelliği olan Metan Gazından şüphelendiklerini söyledi. Manav,"Bu tür Patlamalarda Doğalgazdan Kaynaklanan ve doğa'dan kaynaklanan patlamaların görülebilir. Ancak burada Doğalgaz sistemden kaynaklanan bir patlama söz konusu olsaydı, halen ölçümlerimizde Metangazına rastlamamız mümkün olacaktı. Demekki doğadan kaynaklanan Metangazı kaynağı belli olmayan bir şeyin tetiklemesiyle patladı ve havaya karıştı"dedi. .

        Başiskele Kaymakamı Selami Aydın ve Tübitak yetkilileri de bölgede incelemelerde bulundular.Şimdi çevre koruma ekipleri ölçümlerde çıkan zehirli hidrojen sülfür gazının nereden bırakıldığını tesbit etmeye çalışıyor.

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa