Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İlk 'pozitif ayrımcılık' Kardelen Elif'e

        Halk oylamasıyla kabul edilen anayasa paketinin pozitif ayrımcılık ile ilgili hükümlerinden ilk yararlanacak kişilerden biri kamuoyunun "Kardelen Elif" olarak tanıdığı şehit eşi Elif Bölük olacak.

        Sabah'ın haberine göre, İstanbul Halkalı'da askeri servise yapılan saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Çağlar Bölük'ün eşi Elif Bölük'e askeri okulda öğretmenlik yapabilmesi için öncelik tanınacak. Kardelen kampanyasıyla eğitim gören öğretmen Elif Bölük, yılbaşından itibaren askeri liselerden birinde eğitim vermeye başlayacak. Elif Bölük, eşinin şehit düşmesinin ardından dönemin Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ'a, kendisinin bir askeri okulda görev yapmak istediğini belirtmişti. Org. Başbuğ da bu isteğe Genelkurmay Başkanlığı'nın sıcak baktığını ifade etmişti.

        ASKERİ LİSE

        Kastamonu Eğitim Fakültesi mezunu Elif öğretmen, askeri liselerde öğretmen olarak göreve başlayabilmesi için kısa bir süre sivil okulda çalışacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından temmuz ayında bakanlık kadrosuna alınan Kardelen Elif'in ataması İzmir'in Tire ilçesindeki bir okula yapıldı. Kardelen Elif, yeni yıla kadar burada çalışacak ve sonra görev yapacağı askeri lise tarafından Milli Eğitim Bakanlığına başvuru yapılacak. Maddi yetersizlik nedeniyle eğitimine devam edemeyen kız çocuklara burs imkanı sağlayan "Kardelenler" projesiyle Muş'ta okuyup öğretmen olan Elif Bölük, eşi şehit düştüğünde, teröristlere öfkesini "Ben de Kürdüm. Benim hakkımı savunmak size mi kaldı" sözleriyle dile getirmişti.

        ANAYASADA NE DEĞİŞTİ?

        12 Eylül'de yapılan referandumda kabul edilen Anayasanın 10. Maddesi "Çocuklar, yaşlılar, özürlüler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılamaz" hükmünü içeriyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa