Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Anadolu onu bağrına bastı

        ‘Evet’ dediği için İzmir Konak’ta adının bulunduğu tabela indirilmek istenen Sezen Aksu’ya destek yağıyor. Gaziantep’ten sonra Ağrı’da da bir caddeye adı verilecek; Afyonkarahisar’ın Balık Beldesi ise ‘Sezen Aksu Bulvarı’ tabelasını astı bile

        REFERANDUMDA ‘Evet’ oyu kullandığı için adının verildiği sokaktaki tabela indirilen ancak daha sonra tekrar asılan Sezen Aksu’ya Gaziantep’ten sonra Ağrı da sahip çıktı. Ağrı, Türkiye genelinde oy kullananların oranına göre en çok ‘Evet’ oyu çıkaran kent olmuştu. Belediye Başkanı Hasan Arslan, Sezen Aksu’ya yapılanların haksızlık olduğunu savundu. Sezen Aksu’nun özgür bir şekilde oyunu açıkladığını belirten Arslan, “Bizler demokrasiye, özgürlüğe en çok oyu veren Ağrı halkı olarak Sezen Aksu’ya destek veriyoruz. Ağrı’da bir caddeye sanatçımızın isminin verilmesini Meclis’e teklif edeceğim. Bu ülkede herkes görüşünü özgürce söylemelidir’’ diye konuştu.

        AFYONKARAHİSAR DA

        Afyonkarahisar’ın Sandıklı İlçesi’ne bağlı Balık Beldesi de Sezen Aksu’ya sahip çıktı. Belediye Başkanı Hamza Öztürk, Sezen Aksu gibi sanatçılara sahip çıkmak için bir bulvara Sezen Aksu ismini verdiklerini söyledi. İzmir Konak’ta “Sezen Aksu Sokağı” tabelasının indirilmesiyle başlayan tartışma ise tatlıya bağlandı. CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Sezen Aksu’yu arayarak ‘üzüntülerini’ iletti. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da sokağa ‘Sezen Aksu Sokağı’ tabelasını yeniden astırdı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa