Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Erdoğan'dan Akdamar Kilisesi yorumu

        Serkan AKKOÇ/AHT

        Başbakan Erdoğan, İlham Aliyev ile düzenlediği basın toplantısında Azeri bir gazeteciden Van'daki Akdamar Kilisesi'nde bu hafta sonu yapılacak ayinle ilgili bir soruyu yanıtladı. Erdoğan, şunları söyledi:

        "Bu aslında bizim dünyaya bakışımızın bir ifadesi. Yani kendi ülkelerinde, kendi dünyalarında onlar bize nasıl bakıyor, biz nasıl bakıyoruz? Bizim ülkemizde Ermeni vatandaşlarımız var. Bizim onların dini abidelerine, mabetlerine bakışımız nasıl, onların nasıl? Bizim iktidarımıza kadar böyle bir şey yoktu. İlk defa biz bunu ele aldık, burayı restore ettik, restore ettikten sonra yılda bir kez ayin yapılmasına müsaade ettik. Tıpkı Sümela manastırında olduğu gibi. Bu Türk'ün hoşgörüsünün ifadesi. Bu hoşgörüyü diğer inanç mensuplarından dünyanın değişik yerlerinde beklemek bizim de hakkımızdır. Temenni ediyoruz ki onlar da aynı yaklaşımı, hoşgörüyü bize karşı gösterirler ve bizim bu yaptıklarımız karşılıksız kalmaz. Buna inanıyoruz."

        Erdoğan, "Azeri dilinde karşılığı var mı bilmiyorum. Biz deriz ki, 'At denize. Balık bilmezse Halik bilir.' Mesele o. Biz şimdi yaptık. Bu konudaki hoşgörümüzü gösterdik. Temenni ederim ki onlar da bunu anlarlar" dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa