Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 3 kurşun yedi taksi çağırıp hastaneye gitti

        Siirt'te bir kişi cadde ortasından silahlı saldırıya uğradı. Vücuduna 3 kurşun isabet eden vatandaş kendi imkanları ile bir taksi çağırarak Acil servise gidip yaya olarak muayeneye girdi.

        Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Kömürlü köyünden Siirt'te gelen bir kişi Siirt Merkez Aydınlar Caddesi Tillo durağında duran 34 yaşındaki Nurettin Dede'yi daha önceden aynı köyde aralarında sorun olan M.Y. tarafından silahla tarandı.

        Görgü tanıklarına göre 5 el ateş açan M.Y'nin daha sonra olay yerinden uzaklaştığını belirtirken bacaklarına 3 kurşun isabet eden Nurettin Dede o anda yoldan geçen bir taksiyi durdurarak kendi imkanları ile hastaneye ulaştı. Acil servis önünde taksi şoförü tarafından indirilen Nurettin Dede yaya olarak Acil servise ulaştı. Doktorların ağır yaralı olarak gördüğü Dede'yi hemen müdahale edilerek durum polise bildirildi. Doktorların müdahale ettiği Nurettin Dede'nin sol bacağında 1 kurşun ve Sağ bacağına 2 kurşun isabet ettiği tespit edilmesi üzerine ameliyata alındı.

        Olay ile ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri Nurettin Dede'yi acil servise getiren 56 AZ 379 plakalı ticari taksi şoförünü bilgisine başvurmak üzere emniyete alındıktan sonra olay yerinden görgü tanıkların verdiği bilgiler doğrultusunda Dede'yi vurduğu iddia edilen M.Y. İstanbul'a kaçmaya çalışırken kıskıvrak bir şekilde Seyahat firmaların bulunduğu Cumhuriyet meydanında yakalandı. Olay yerinde yapılan arama ve inceleme sonucu 2 adet boş kovanı ve 2 adet kurşun çekirdeğine ulaşıldı. Saldırıda kullanılan Silah'ı arayan polis ekipleri olay yerinde bulamadı.

        Olayı duyan Nurettin Dede'nin yakınları hastaneye akın ederken olası bir gerginliğe karşı acil servisin önüne polis ekipleri ve hastane güveliğin güvenlik koridoru oluşturdu. Acil servise vatandaşlar kimlik kontrolü yapılarak alındı. Dede'nin yakınlarından Abdulkerim Dede "Olayın 2009 yerel seçimlerinden bu yanan meydana gelen muhtarlık seçimleri yüzündendir. İki taraf arasında muhtarlık kavgası daha önceden başlamıştı. Yine meydana gelen silahlı çatışmada 5 kişi yaralanmıştı. Araya Şirvan Kaymakamı Emniyet Müdürü ve bölgenin önde gelen kanat önderlerin araya girmesi ile 2 aile barıştırılmıştı" dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa