Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Ayrılmak isteyen eşini öldürüp intihar etti

        Yusuf KILIÇ / GAZİANTEP (AHT)

        Gaziantep Güvenevler Mahallesi'nde yaşayan servis şoşoförü Mehmet Şahin (37), şiddetli geçimsizlik nedeniyle kendisinden ayrılmak üzere olan ve 1,5 ay önce evi terk ederek başka bir ev tutan eşi Nadide Şahin'i (34) konuşmak üzere evine çağırdı.

        Gaziantep 4. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde katip olarak görevli Nadide Şahin ile eşi akşam saatlerinde tartışmaya başladı. Mehmet Şahin tartışma sırasında sinirlerine hakim olamayarak eşi Nadide Şahin'i tabanca ile göğsünden vurdu. Mehmet Şahin daha sonra da kendi göğsüne dayadığı silahla ateş etti.

        Silah seslerini duyan mahalle sakinlerinin durumu polise bildirmesi üzerine olay yerine gelen polis, genç çiftin cesetiyle karşılaştı. Çiftin hayatını kaybettiğinin anlaşılması üzerine olay yerine olay yerindeki incelemenin ardından cesetler, otopsi yapılmak üzere Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.

        "EŞİNDEN SÜREKLİ TEHDİT TELEFONLARI ALIYORDU"

        Nadide Şahin'in cenazesi, adliye önünde düzenlenen törenin ardından Ankara'ya, Levent Mehmet Şahin'in cenazesi de memleketi Hatay'ın Payas ilçesine gönderildi. Adliye önündeki törene Şahin'in babası, annesi Keriman Öge, yakınları ve adliyede çalışan mesai arkadaşları katıldı. Gözyaşlarının sel olup aktığı törende, Şahin'in annesi Keriman Öge'yi yakınları güçlükle ayakta tutabildi.

        Törende konuşan Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, 5 yıldan buyana birlikte görev yaptıkları Nadide Şahin'in hakim, savcı ve avukatların taktir ettiği bir memur olduğunu belirterek, "Maalesef ailedeki anlaşmazlık sonucu böyle bir ölüm meydana geldi. Bu acıyı anlatmak için kelimeler yetersiz kalıyor" dedi. Arkadaşları Şahin'in kocası tarafından sürekli tehdit edildiğini, en son ölüm tehdidini de telefonda yaptığını söyledi. Şahin'in arkadaşları, "Bu kadının kocasının elinden çekmediği kalmadı. Birlikte yaşarlarken sürekli kavga ediyorlardı. Kadın kocasından ayrılmak için evden ayrıldı ve kendine ayrı ev tuttu. Ama hemen hergün tehdit telefonları alıyordu ve bizden yardım istiyordu. Kocasına karşı kullanmak için bizden biber gazlı sprey istedi" diye konuştu.

        16 yıllık evli Mehmet ve Nadide Şahin çiftinin 7. sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Berke adlı çocuklarının olay anında evde olmadığı belirtildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa