Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bu görüntüler sona erecek

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Ömer Dinçer, 300 bin geçici tarım işçisi için devletin çadır kuracağını açıkladı. Mevsim işçilerinin bir ilden diğerine gitmek için yaptığı yolculuklarda yaşanan kazaların önüne geçmek istediklerini kaydeden Dinçer, "Mevsimlik tarım işçilerinin bulaşıcı ve salgın hastalıklara karşı düzenli taramaları yaptırılacak. Çocukların gelişimi ve gebelik takipleri periyodik olarak yapılacak. Bunun için mobil sağlık ekipleri oluşturulacak." dedi.

        Başbakanlık genelgesinin mevsimlik tarım işçilerine getirdiği yenilikleri basın toplantısıyla anlatan Ömer Dinçer, 250 bine yakın işçinin konaklama yerlerini kendisini tesis ettiğini sadece 60 bin işçiye işverenin çadır kurduğunu ifade etti. Yeni düzenlemeyle çadırların Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Kızılay, valilikler ve belediyelere ait depolardan karşılanacağını müjdeleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, sosyal güvence konusunda da düzenlemeye gidileceği bilgisini verdi.

        Dinçer, "İşçiler sosyal güvenceye tabi olmalı. Bunun üç tür yolu var. İşveren kendi işçisini sigortalamak zorunda. İşveren çalıştıkları saat veya gün kadar sigortalı göstermek zorunda. Bunlar mümkün olmuyorsa işçilerimizin gönüllü isteğe bağlı sigortalı olma zorunluluğu olduğunu hatırlatmalıyız. İşçilerimiz Sosyal Güvenlik Kurumu'na kayıtlı olmak zorunda." diye konuştu.

        Bakan Dinçer, orta ve uzun vadede bu çalışma modelini ortadan kaldırmak istediklerini belirterek, toplantıya katılan belediye başkanları ve kamu kurumlarının yetkililerine geçici tarım işçileri sorununu birlikte çözme çağrısında bulundu.

        CİHAN

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa