Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 'Babadan oğula senfonik kıyak'

        Maltepe Belediyesi’nin yaptığı senfoni konseri ihalelerini Başkan Yardımcısı Mehmet Bingöl’ün oğlu Evren’in kurduğu Artölye Kültür Sanat Organizasyon adlı şirket 824 bin 500 TL’lik teklifle kazandı

        Ercan SARIKAKAYA/ AHT

        İSTANBUL Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bingöl’e bağlı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün yaptığı senfoni konseri ihalelerini, Bingöl’ün oğlu Evren Bingöl’ün kurduğu şirket kazandı. 29 Mart 2009’daki yerel seçimde Maltepe Belediye Başkanı seçilen CHP’li Mustafa Zengin, yakın arkadaşı Mehmet Bingöl’ü yardımcısı olarak atadı. Bingöl, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden sorumlu oldu.

        HİSSELERİNİ DEVRETTİ

        Bingöl’ün oğlu Evren Bingöl (30), yerel seçimlerden birkaç gün önce Ankara’da “Artölye Kültür Sanat Organizasyon Eğitim Yapım Prodüksiyon” şirketini kurdu. Seçim döneminde ise Mustafa Zengin’in danışmanlığını yaptı. Oğul Bingöl, şirketteki hisselerini 25 Mayıs 2009’da devretti. Ama Artölye Şirketi’nin şansı ondan sonra açıldı. Başkan Yardımcısı Bingöl’e bağlı Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü’nün resmi ve özel günlerdeki etkinlikler kapsamında açtığı toplam 13 konseri kapsayan Senfoni Orkestrası Konser Organizasyonları hizmet alımıyla ilgili 3 ihaleyi de toplam 824 bin 500 TL’lik teklifle Artölye Şirketi aldı.

        KAVGALI AYRILMIŞ

        Evren Bingöl, ihaleyle bağlantılı olduğu iddialarını reddederek, şirketten kavgalı ayrıldığını söyledi. Bingöl, “Ben sanat ve oyunculuk dışında bir iş bilmem. Ayrıca halen tiyatro öğrencileri yetiştiriyorum. Dizilerde oynuyorum. İddia edildiği gibi o tarz bir paraya da ihtiyacım yok. Senfoni organizasyonlarını ben daha önce yapıyordum. Arkadaşlarımızla kurduğumuz Artölye şirketinden ben bir anlaşmazlık sonucu kavga ederek ayrıldım. Ben başkanla babam belediyeye gelmeden önce görüşüyordum. Halen de kendisi ve ailesi sanatla ilgili bana danışır” dedi.

        ‘Başka şirket yapamazdı’

        Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin, senfoni ihalesiyle ilgili olarak şunları söyledi: “Senfoni orkestrası kurması için Evren Bingöl’e ben rica ettim. Kendisi benim gönüllü danışmanım. Nisan ayında çalışmalara başladık. Babası daha belediyedeki görevine başlamamıştı. Bu işi başka bir şirketin yapma şansı yoktu. Kendisi de etik olmayacağı gerekçesiyle kurduğu şirketten ayrıldı. Rant söz konusu değil. Böyle olsa önce ben karşı çıkarım.”

        ‘Kurgu gibi ama değil’

        HABERTÜRK’ün konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Mehmet Bingöl, “Oğlum oyuncu, Hacettepe Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olduğu için ticaret yapmasının sıkıntı olacağını düşünerek şirketten ayrıldı. Maltepe’nin sanatla olan ilişkisini geliştirmek için Başkan, oğlumdan bir senfoni orkestrası kurmasını istedi. Oğlum da bu organizasyonu yaptı” dedi. Açılan ihaleleri, en ekonomik teklifi verdiği için oğlunun eski şirketinin kazandığını savunan Bingöl, savunmasını şöyle sürdürdü: Gayriyasal bir durum yok. Etik olarak baktığınızda dışarıdan farklı algılanabilir ancak bir şanssızlık olarak görmek gerekir. Baba oğul oturup bir kurgu yapmışlar gibi görünebilir ama iş böyle değil. Kültürel etkinliklerde proje üretecek kimseyi yakınımızda bulamadık.”

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa