Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İnternetten bulduğu kocaya evini ve parasını kaptırdı

        İnternette tanıştığı Ümit Y. ile resmi nikâh olmadan evlenen A. Y. K. kendini mimar diye tanıtan kocasının, eve “kız kardeşim” diye getirdiği Nurşen A.’nın sevgilisi olduğundan şüphelenince dedektif gibi çalışıp çeteyi ortaya çıkardı

        Cemal DOĞAN / GAZETE HABERTÜRK

        İNTERNETTE chat yoluyla tanışıp evlendiği eşinin dolandırıcı olduğunu evini ve 17 bin lira nakit parasını kaptırdıktan sonra öğrenen avukat, 3 kadın ve bir erkekten oluşan çetenin kurbanı olduğu gerçeğiyle karşılaştı. Genç avukatın şikâyeti üzerine başlatılan soruşturma sonucunda, kocasının lise mezunu, hırsızlık, dolandırıcılık ve sahtecilik suçlarından sabıkalı, evli ve iki çocuk babası olduğu ortaya çıktı. Üç kadın ve bir erkekten oluşan “akraba” görünümlü çete üyelerinin bilgisayarında, sanal ortamda tuzaklarına düşürdükleri ve çoğu şantaj amaçlı kullanılabilecek l00 civarında kadının porno görüntüleri de bulundu. İnanılmaz dolandırıcılık olayı şikâyetçi avukat A.Y. K.’ni nmahkeme dilekçesine şöyle yansıdı:

        “Görüşmelerimizde Almanya’nın Hamburg Üniversitesi’ni bitirdiğini, mimarlık yaptığını, babasının Mısırlı bir diplomat olduğunu ve bu yüzden hem Alman, hem de Mısır vatandaşı olduğunu söyledi. Ben de kendisini beğendim ve evlenme teklifini kabul ettim. Evlendikten sonra çok mutluyduk ve kız kardeşi olarak tanıttığı daha sonra da sevgilisi olduğunu öğrendiğim, Nurşen A.’ya benim Cebeci semtindeki sahibi olduğum evin satışı için vekâlet vermemi istedi. Amacının kendisinin bu evi ile benim evi satıp, daha büyük ve yeni bir ev almak olduğunu söyledi. Kabul etmeyince, bana 4 gün sonra, memleketimizde yapacağımız düğüne gelmeyeceğini söyledi. Ben de ailem adına korkuya kapıldığım için kabul ettim. Vekâletten bir gün sonra, evimin satılmış olduğunu öğrendim. Arkasından ailemin yanına giderek düğün yaptık. Ancak Ümit Y., nikâh işlemi yapamayacağını, çünkü, evrakların henüz konsolosluktan gelmediğini, gelince resmiyete dökeceğini söyledi. Kendisine inandım. Evlendikten sonra ihtiyacı olduğunu söylemesi üzerine bankadan kredi çekip 10 bin TL, evden de 7 bin TL para verdim.”

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa