Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Biber gazını bu kez polislere sıktı!

        Muğla'nın Milas ilçesinde Emniyet Müdürlüğü Lokali'nde biber gazıyla ilgili eğitim gerçekleştirildi. Eğitim amaçlı sıkılan biber gazı polislerin fenalaşmasına neden oldu.

        Nevruz kutlamaları öncesinde Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 113 personele biber gazıyla ilgili eğitim verildi.

        Ula İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Emniyet Amiri Nevzat Erem tarafından verilen Biber Gazı Kullanma Eğitimi esnasında ilk olarak teorik olarak polis memurlarına bilgiler verildi. Teorik eğitimin ardından anlatılanlar polis memurlarına pratik olarak gösterilerek tek tek uygulama yapıldı.

        Uygulamalı anlatım sırasında Erem, 21 Mart Pazar günü Milas'ta kutlanacak olan Nevruz Bayramı öncesinde oluşabilecek olaylara karşı kullanma durumu oluşabilecek biber gazının kullanılması eğitimini vermek için Milas'a geldiğini ifade ederek biber gazı kullanımı sonrasında neler olabileceğini bizzat göstereceğini söyledi.

        İLK OLARAK VATANDAŞI UYARIN

        Biber gazının kullanılması öncesinde ilk olarak vatandaşın uyarılması, olduğu yerde beklemesinin istenilmesi gerektiğini vurgulayan Emniyet Amiri Erem, vatandaş bu taleplere uymadığı takdirde kullanılması gerektiğini ifade etti. Erem, biber gazının gerektiği zaman dışında kullanılması ve aşırı miktarda kullanılmasının da suç olduğu uyarısında bulunmayı ihmal etmedi.

        Uygulamanın son aşamasında polis memurlarını sıraya dizen Erem, "Şimdi sizlerin yüzüne biber gazını sıkacağım. Bu yolla sizler görevdeyken bu gazı kullandığınızda karşınızdaki insan neler yaşayacak ve hissedecek bileceksiniz. Buradaki amacımız gereksiz bir şekilde biber gazının kullanılmasını önlemek" diye konuştu.

        POLİSLERİN YÜZLERİNE BİBER GAZI SIKTI

        Emniyet Amiri Erem bu konuşmanın ardından polis memurlarını yüzüne biber gazını sıktı.

        Gazın etkisiyle bazı polis memurları fenalaşarak olduğu yere çökerken, tüm memurlar suyla yüzlerini yıkayarak gazın etkisini azaltmaya çalıştı. Bazı polis memurları ise yürümekte ve ayağa kalmakta zorluk çekti.

        Yüzüne gaz sıkılan polis memurlarına sürekli olarak eliyle yüzünü ovalamaması gerektiği söyleyen Erem, tek çaresinin serin suyla yüzü yıkamak olduğunu belirterek, "Görevli polis memuru vatandaşın suratına biber gazını sıkınca iş bitmiyor. O vatandaşın sakinleşmesi anlamında telkinde bulunulmalı" dedi.

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa