Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Sabotaj mı ihmal mi?

        Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığında çıkan yangında olası facia son anda önlendi. Anız yangınlarının kısa sürede askeri mühimmatın olduğu alana sıçraması tedirginlik yaratırken, olası facia kıl payı önlenmiş oldu.

        Diyarbakır'da kentin çeşitli yerlerinde çıkan anız yangınları korkutmaya devam ederken, bir anız yangını da kent merkezinde bulunan 7. Kolordu Komutanlığında yaşandı. Henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı çıkan anız yangını kısa sürede yayılınca 7. Kolorduda panik yaşandı. Anız yangınlarına müdahale eden askerler yangını kontrol edemeyince DTP'li Büyükşehir Belediyesinden yardım istedi. Büyükşehir Belediyesine ait itfaiye araçlarının gelmesi ile güçlükle kontrol altına alınan anız yangını nedeniyle kolorduyu etkisi altına alan dumanlardan dolayı bazı erler etkilendi. Yangın söndürme çalışmaları devam ederken, Kolorduya ait bir askeri helikopter ise yangının çıktığı bölgede havadan güvenlik önlemi alması dikkat çekti.

        7. Kolordu Komutanlığının Silvan yolu tarafındaki bölümünde sınır oluşturan tel örgülerin hemen yanında başladığı bildirilen yangını itfaiye uzun bir çalışma sonucunda söndürdü. 40 dereceyi bulan sıcaklar altında anız söndürme çalışmalarına katılan askerlerin büyük bir bölümünün dumandan etkilendiği görüldü. Anız yangının kısa sürede askerlerin nöbet tutuğu kulübeleri aşarak, hizmet binalarına yaklaşması tedirginliğe neden oldu. Yangının çıktığı bölgede askeri mühimmat olduğu bildirilirken, olası facia kıl payı önlenmiş oldu.

        Kolorduyu etkisi altına alan yoğun duman nedeniyle bazı askerlerin etkilendiği ve revire kaldırıldığı öğrenilirken, olası patlamaya karşı bir askeri helikopter havadan güvenliği sağlarken, ambulanslar da olası zehirlenmelere karşı bekletildi.

        D TİPİ CEZA EVİ DE YANACAKTI

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa