Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Giresun'da selin bilançosu ağır

        Giresun Valiliği'nden yapılan açıklamada, bölgede bir süreden beri devam eden yağışlar ve son olarak bugün saat 03.00 sularında başlayan şiddetli yağış sonucu özellikle Giresun merkezde bulunan Kumyalı ve Teyyaredüzü Mahalleleri ile Bulancak ilçe merkezi ile Bulancak -Kovanlık beldesi arasında bulunan Pazarsuyu deresinin aktığı vadide taşkınlara sebebiyet verdiği kaydedildi.

        Afet haberinin alınmasına müteakip Valilikçe Kriz Merkezi'nin faaliyete geçirildiği belirtilen açıklamada, ''Kriz Merkezince Giresun Sivil Savunma Müdürlüğü'nden 2 arama kurtarma aracı ve 4 arama kurtarma teknisyeni, Bulancak Jandarma Komutanlığı'nca 3 araç ve 15 personel ve Ordu Sivil Savunma Müdürlüğü'nden 2 araç ve 6 arama kurtarıma personeli olay mahalline sevk edilmiştir. Ayrıca Samsun Sivil Savunma Birlik Müdürlüğü'nden 2 araç ve 9 arama kurtarma personeli de ilimize gelerek hazır vaziyette bekletilmektedir. Bulancak İlçesi ile Kovanlık Beldesi arasındaki karayolunun ulaşıma kapanması nedeniyle mahsur kalan vatandaşlara ulaşmak için Başbakanlık Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü'nden helikopter talep edildi. Kısa sürede şehrimize intikal eden helikopter Bulancak İlçesi Kovanlık karayolu Alibey Köyü mevkiinde bir minibüste mahsur kalan 8 vatandaşımız ile yine aynı bölgede Ahmetli Köyünde hasta olan 1 vatandaşımız ve evde bulunan bir kişi daha afet bölgesinden alarak Bulancak İlçe Merkezine ulaştırmıştır.'' denildi.

        Kurtarma çalışmaları devam ederken hasar tespit çalışmalarına da başlanıldığı belirtilen açıklamada şu bilgilere yer verildi: ''İlk hasar tespit çalışmalarına göre; Giresun merkezde 218 konut, 6 resmi kurum, 34 iş yeri ve 53 aracın selden hasar gördüğü tespit edilmiştir. Su baskınına maruz kalan konut ve iş yerlerindeki su tahliye çalışmasında Giresun Belediyesi'nden 6 ekip, DSİ'den 4 ekip çalışmalarda bulunmuştur. Bulancak ilçesinde; ilçe merkezi dahil 244 konut ile 145 iş yeri ve 50 aracın sel sularından zarar gördüğü, Karadere Mahallesinde 1 evin çöktüğü, Bulancak -Kovanlık -Aydındere Belde yolunun selden zarar görerek, karayolunun önemli bir kısmını tahrip olduğu tespit edilmiştir. Piraziz İlçesinde ise; Bozat -Akçay yolu, Baykara ve Deregözü Mahalleleri ve Şerefli Köyü ile Çayırlı Köyü arsında heyelan meydana geldiği, Balıkçı Köyü, Güney Köyü ve Şerefli Köyü menfezlerinin tahrip olduğu tespit edilmiştir. Bölgede Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü, DSİ, Karayolları ile Özel İdare ekipleri tarafından hasar tespit çalışmaları devam etmektedir.''

        İl merkezinde 19 Eylül İlköğretim Okulu'nda, Bulancak ilçesinde ise Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda ihtiyaç halinde afetzedelere vatandaşlar için aşevi hazırlandığı, ayrıca Kızılay Genel Başkanlığı'nca Ankara, Erzurum ve Trabzon Bölge Müdürlüklerinden de malzeme yardımının yola çıktığı ifade edildi.

        1 KİŞİ HALA KAYIP

        Öte yandan Giresun'da kaybolan kişinin, torunlarının dereye düşmesini önlemek isterken sele kapıldığı ve vatandaşlarca kendisine uzatılan kablonun kopması yüzünden gözden kaybolduğu bildirildi.

        AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Bulancak ilçesinde Pazarsuyu deresi yakınındaki bir köyde yer alan dinlenme tesisinde torunlarıyla birlikte bulunduğu belirtilen Secaattin Gündoğdu, sabah saatlerinde etkili olan yağış sırasında torunlarının dereye düşmesini önlemek istedi.

        Bu sırada kendisi de sele kapılarak derede sürüklenmeye başlayan Gündoğdu'yu gören vatandaşlar telefon kablosu uzattılar. Kabloyu tutarak kurtulmaya çalışan Gündoğdu, kablonun kopması üzerine vatandaşların çabalarına rağmen derede sürüklenerek gözden kayboldu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa