Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam GİRESUN SELE TESLİM!

        Alınan bilgiye göre Giresun merkezde sabah saatlerinde başlayan yağmur sonucu sel oluştu. Merkezden geçen Güre Deresi'nin taşması sonucu yaklaşık çok sayıda evi su basarken, yaklaşık 150 aracın ise denize sürüklendiği ifade edildi.

        Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, sabah saatlerinde meydana gelen sel sonrası şehrin yüzde 60'ının su altında olduğunu söyledi.

        Baskında yaklaşık 150 aracın denize sürüklendiğini ifade eden Başkan Aksu, 3 bine yakın evi de su bastığını dile getirdi.

        Şehrin batı bölgesindeki düz alanlarda büyük hasar olduğunun altını çizen Başkan Aksu, "Zararın boyutunu tam bilmiyoruz ama 3 ırmağın taşması sonucu özellikle şehrin batı bölgesindeki düz alanlardan oluşan mahallelerde büyük hasar var. Batıya giden bölgenin tamamı, arka sokaklar su altında. Altyapı büyük hasar gördü. Can kaybı yok ama büyük maddi kayıp var. Özellikle merkez ilçe sınırlarında büyük bir felaket var. İç kesimlerde de dere kenarındaki bazı evlerin yıkıldığı haberini alıyoruz. Pazarsuyu Deresi'nin de taştığını biliyorum. Orada da bazı fabrikalar su altında kalmış." dedi.

        Selin etkisinin azaltılması için şehir içindeki su bentlerini yıktıklarının altını çizen Başkan Aksu, "Trabzon'dan 3 motopomp, Ordu'dan 1 motopomp geldi. Şu an itibariyle çalışmalarımız sürüyor." diye konuştu.

        'DERE YATAĞINDAKİ YAPILAŞMAYA DUR DENİLMESİ LAZIM'

        Başkan Aksu, Karadeniz'in doğa afete yatkın bir bölge olduğunun altını çizerek, "Karadeniz'de mühendislik faciası yaşanıyor. Dere yataklarında evler, okullar yapılmış, bunları planlı yapmalıyız. Yağış alan bölgeyiz, planlı yapmalıyız. Dere yatağının büyük oluşturulması lazım. DSİ'nin hatası var ama kimseyi suçlamıyoruz. Plansız yaşıyoruz, afet görmeden tedbir almıyoruz. Dere yatağında yapılaşmaya dur dememiz lazım. Afetle yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor." şeklinde konuştu.

        Belediye Başkanı Aksu, yağışların ise gece saat 23.00'a kadar süreceğinin altını çizerek, vatandaşların dikkatli olmalarını istedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa