Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Sigara için ihbar yağıyor

        'Yasağı büyük bir keyifle uygulayacağım' diyen Bursa Valisi Şahabettin Harput, uygulama noktasında ekiplerden 'hassasiyet' istedi. Oluşturulan ekipler, işletme ve kahvehaneleri dolaşarak incelemelerde bulunuyor. Vatandaşlar ise '155 Polis imdat Hattı'nı arayarak yasağa uymayan kapalı mekan sahipleri ve vatandaşları ihbar ediyor. Polis ekipleri de büyük bir titizlikle ihbarları değerlendiriyor.

        Kapalı mekanlarda sigara içme yasağının yürürlüğe girmesiyle birlikte İl Tütün Kurulu tarafından oluşturulan denetim ekipleri uygulamalarına hız verdi. Kahvehane, bar ve eğlence merkezlerini denetleyen ekipler, vatandaşın ihbarını da değerlendiriyor. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri de vatandaşların yasakla ilgili ihbarlarını titizlikle değrelendiriyor. Telsiz anonslarıyla yönlendirilen ekipler, ihbar yapılan işletmeleri kontrol ediyor.

        Bursa İl Sağlık Müdür Yardımcısı ve Yeşilay Bursa Şube Başkanı Dr. Serhat Yamalı, şehir genelinde oluşturulan 10 ekiple beraber kapalı mekanlarda denetimlere başladıklarını söyledi. Denetimler sırasında herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadıklarının altını çizen Yamalı, vatandaşların son derece bilinçli şekilde hareket ederek önlemlerini aldıklarını kaydetti.

        Bir yandan uyarıların devam edeceğini, bir yandan da yasağı delenlere para cezası uygulanacağını kaydeden Dr. Yamalı, "Bizim amacımız, dumansız hava sahasını şehrimizde de sağlamak. Vatandaşlarımız konuyla ilgili ihbarlarını '155 Polis İmdat Hattı' ve İl Sağlık Müdürlüğümüzün '4444112' numaralı telefoınlarına bildirebilir. Önümüzdeki günlerde müdürlük bünyesinde özel bir merkez de oluşturacağız" dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa