Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 10'UNCU Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali
        • 1

          10'UNCU Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali, dünyanın 14 harikası ve mitolojik kahramanlara ev sahipliği yapıyor. Kolezyum'dan Petra Antik Kenti'ne, Maya Piramitleri'nden Taç Mahal'e kadar pek çok devasa kum heykelin yer aldığı sergi yoğun ilgi görüyor.

        • 2

          Bu yıl 'Dünyanın 14 Harikası ve Mitoloji' temasıyla 10'ncu kez düzenlenen Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali, yerli yabancı turistlerden ilgi görüyor. Geçen yıldan itibaren 12 ay ziyarete açık olarak yenilenen festival bünyesindeki kum heykel sergisinde, dünyanın 7 harikası ile dünyanın yeni 7 harikası birlikte sergileniyor.

        • 3

          Kolezyum, Petra Antik Kenti, Çin Seddi, Machu Picchu, Kurtarıcı, Chichen Itza Piramidi ve Taç Mahal heykellerinin yanı sıra, mitolojik kahraman ve efsaneler Thor, Afrodit, Truva Atı, Horus'un da aralarında yer aldığı pek çok eser, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

        • 4

          'GECE AYRI GÜZEL'

          Festival direktörü Cem Karaca, festivalin Antalya ve Türkiye'nin en çok ziyaret edilen önemli kültür sanat etkinliklerinden biri haline geldiğini söyledi. Karaca, Antalya'nın Lara Sahili'nde düzenlenen festivalin yerli yabancı yediden yetmişe her kesime hitap ettiğini belirterek, şöyle dedi:

        • 5

          "Halkımız ve yöremize gelen turistler eğlenceli bir ortamda kaliteli bir etkinlikle tanışma fırsatı buluyor. Sergi ziyaretçileri dünyanın dört bir yanına dağılmış harikaları tek bir alanda görme fırsatı buluyor. Ziyaretçiler sadece su ve kum kullanılarak devasa boyutlarda yapılan kum heykelleri titizlikle inceliyor.

        • 6

          Özellikle heykellerdeki ayrıntıların dikkat çekici olduğunu söylüyorlar. Festivali gündüz ve gece iki kez dolaşmalarını tavsiye ediyoruz. Güneş altında heykellerdeki ayrıntıları görmek daha kolay. Fakat gece led ışıklandırmanın altında festival çok daha farklı bir atmosfere bürünüyor."

        • 7

          KASIM AYINA KADAR AÇIK

          Yoğun ilgiye bağlı olarak sergiyi 12 ay ziyarete açık hale getirme kararı aldıklarını vurgulayan Karaca şöyle devam etti:

        • 8

          "Dünyada 12 ay ziyaret edilebilen bir başka kum heykel organizasyonu daha yok. Önceleri Antalya'nın şiddetli yağmurlarından sonra ağır hasar gören, hatta kısmen yıkılan heykeller, son yıllarda kum heykel yapım tekniğimizdeki ilerlemeler ve Antalya'nın olumlu hava şartlarının da katkısıyla artık daha dayanıklı hale geldi. Yağışlı günlerde dahi açık kalan sergiyi şemsiyeleriyle gezen ziyaretçi sayısı hiç de az değil. Festival, kasım ayına kadar her gün 10.00 ila 23.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa