Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Haftaiçi rahatlayamıyorsanız işte yolları...
        • 1

          Önemsiz gözüken stres kaynakları birikerek sağlığınızı büyük travmalar kadar etkileyebilir ya da kendinizi iyi hissetmek için denediğiniz yöntemler tam ters etki yapıp sizi daha da gerebilir. İşte haftanın stresinden kurtulmanın yolları...

        • 2

          PAZARTESİ

          Stres sebebi: Yeni bir diyete başlamak için ideal bir gün. Bugün izinlisiniz, yumurtanın beyazından yapılmış bir omlet yiyip koşuya çıkıyorsunuz ama arkadaşınız kendi yaptığı nefis bir kekle karşınıza çıkıyor ve diyet tarih oluyor. Suçluluk hissi, stres hormonu kortizlün salgılanmasını tetikliyor, bu da hafta boyunca yeme isteğinin artmasına neden alabiliyor. Suçluluk, utanç ve öfkeyle dolu bir kısır döngü kapınızda...

        • 3

          Sakin olun: "Bu Pazartesi diyete başlıyorum" klişesine yüz vermeyip her öğünde sağlıklı beslenmeye çalışın. Böylece kaçamak yaptığınızda -ki herkes bir yerde yapar- büyük bir hayal kırıklığı yaşamamış olursunuz. Kendinizi affeder, yola devam edersiniz.

        • 4

          SALI

          Stres sebebi: Ortalama bir kadının iş yükü, Salı günü öğle saatlerinde en ağır halini alıyor. Bununla başa çıkabilmek için öğle yemeğini atlayıp çalışmaya devam ediyorsunuz. Böylece bitkin, kurt gibi aç ve müthiş stresli hale geliyorsunuz.

        • 5

          Sakin olun: Siyah çayınızdan bir yudum alıp korizolü bastırın ve önceden hazırladığınız ara öğünleri atıştırarak kan şekerinizi kontrol altına alın. Bilimsel olarak onaylanan şu yöntemi kullanabilirsiniz; Her saat başı iki dakikalık molalar verin. Size güzel şeyler hatırlatan fotoğraflara bakın, biraz müzik dinleyin.

        • 6

          ÇARŞAMBA

          Stres sebebi: Kadınlar en az Çarşamba geceleri uyuyor, altı saat ya da daha kısa süre (Çoğu zaman kişinin ertesi gün kendini iyi hissetmek için en az yedi saat uyuması gerek) Geceleri dizi izlemenin sizi rahatlattığını ve uykuya hazırladığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Tam tersine, kortizol seviyenizi artırıyor.

        • 7

          Sakin olun: Alarmlar yalnızca sabahlar için değil. Hafta içlerinde yatağa gireceğiniz sati unutmamak için de alarm kurun. Alarmın sesiyle hemen uykuya dalamasanız da yatağa gitme vaktinin geldiğini hatırlamış olursunuz. Bunun için uyku vaktinizi mobil uygulamaları da kullanabilirsiniz.

        • 8

          PERŞEMBE

          Stres sebebi: Neredeyse hafta bitti. Doktora gitmek için daha iyi bir gün olabilir mi? Ne yazık ki herkes sizinle aynı şeyi düşünüyor. Perşembe günleri, muayenehanelerin bekleme odalarında saatler geçmek bilmiyor!

        • 9

          Sakin olun: Pazartesi gününe randevu alın. Böylece beklerken zaman harcamazsınız. Perşembe'ye mecbur kalırsanız şunu deneyin; Gözlerinizi kapatın ve işaret parmağınızla baş parmağınız arasındaki rahatlama noktasına bastırıp 10-15 saniye boyunca derin nefesler alın.

        • 10

          CUMA

          Stres sebebi: Saat 15:00'den sonra hafta sonu moduna girdiniz. Facebook'ta dolanırken ya da arkadaşlarınızla yazışırken gelecek haftaya birkaç işi yetiştirmeniz gerektiğini fark ediyorsunuz. Sonraki Pazartesi zor olacak... Stress!

        • 11

          Sakin olun: Cuma gecesi sizi çağırırken ödüle layık bir performans gösteremeyebilirsiniz. Ama 15 dakikanızı ayırıp ajandanızı gözden geçirebilir ve gelecek haftanın programını yapabilirsiniz. Çalışma düzeni oluşturmak stresinizi azaltır ve Pazartesi sabahlarınızı rahatlatır. (Women's Health TR)

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa