Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Esnek kuralların zararı

        Damla ÇELİKTABAN / HT MAGAZİN

        Yanımda 2 çocukla havaalanındayım; birazdan kalkacak uçağa yetişeceğim. Uzay’ı havaalanlarında zapt etmenin yegâne yolu scooter’ını yanımıza almak. Bu sene gittiğimiz 3-4 seyahatin hepsinde böyle yaptık. Bu şekilde havaalanındaki hızlı tempoya kendince rahat bir şekilde ayak uydurabiliyor.

        Bu sefer sonsuz x-ray kontrollerinden birinden geçerken görevli abi bize şöyle diyor: “Bunu yanınıza alamazsınız, geri dönün ve bagaja verin.” Ben de yurtdışı ya da yurtiçi gittiğimiz önceki tüm seyahatlerimizde scooter’ı yanımızda uçağa kadar götürdüğümüzü, şimdiye kadar hiç sorun yaşamadığımızı söylüyorum.

        Adam ısrarcı; “Alamazsın” diyor. Ben de “Bu kural yeni mi değişti? Değiştiyse bunun yazdığı belgeyi bana gösterin” diyorum. Görevli oradaki polis memuruna havale ediyor beni. Polis memuru emin değil. Önce “Alamazsın” diyor. Ben “Daha 2 hafta önce böyle bir kural yoktu” deyince, “Buranın kuralı farklı” diyor... Ben “Bu kural 2 haftada mı ortaya çıktı? Nerede yazılı hali?” deyince, “Benim inisiyatifim, peki alabilirsin” diyor.

        Scooter’ı aldık, ama sinirden çatlıyorum. Bir kural varsa vardır; yeni çıktıysa hani belgesi? Yoksa beni neden uğraştırıyorsun?

        İşte havaalanı ve scooter temalı yaşantı beni nasıl çileden çıkarıyorsa, bir gün öyle bir gün böyle olan ev ya da yaşam kuralları da çocukları öyle çileden çıkarıyor. Demem o ki; çocuğunuza bir gün “Yemekten sonra diş fırçalanacak” deyip ertesi gün “Bugün fırçalamasan da olur” kadar basit bir söylemde bulunduğunuzda ya da yorgun olduğunuz bir gün normalde 2 çizgi film izleyen çocuğa 5 çizgi film hakkı tanıdığınızda istikrarsızlığınız çocukları ambale ediyor. Her gün 2 çizgi film kuralına alışmak çok daha kolay.

        Kural kuraldır. Bir şekilde uyulur, alışılır; asıl zor olan sınırları belirsiz ve istikrarsız çizgiler... Bu böyle.

        ÇOCUK CUMHURİYETİNE KAÇTIK

        DEMINKI havaalanı maceramız normalde hiç tercih etmediğim bir zamanda (ağustos ortası), hiç tercih etmeyeceğim bir mekâna (Antalya’ya) gelirken yaşandı. İstanbul’un nemli sıcağı, Uzay’ın 2 hafta süren hastalığı, her gün yeni bir kayıp haberiyle çalkalanan gündemden öyle sıkıldım ki kendimi Akdeniz’in hiç de serin olmayan ama en azından dinlendirici sularına attım.

        Belek’te,1 milyon metrekarelik alana geçen sene kurulmuş kocaman bir otele geldik Uzay ve yeğenimle. Otel değil bir kasaba adeta. Sonbaharda G-20 zirvesine ev sahipliği yapacak otelin çocuklar için birçok aktivite alanı var. Su kaydırakları, macera parkuru, bir futbol okulu, tam donanımlı bir yuvadan da büyük bir çocuk kulübü, havuzların etrafında çocuk boy şezlonglar derken; Regnum Carya bir çocuk cumhuriyeti... Plajındaki kumlar bile minik ayakları yakmasın diye özel olarak getirilen beyaz kumdan. Hava sıcak, deniz sıcak, gündem sıcak; ancak çocukların dünyasına kaçarak serinletebiliriz zihnimizi ve kavrulan yüreğimizi belki de...

        NE VAR NE YOK?

        ORGANİK FESTİVAL

        MAÇKA Demokrasi Parkı’nda 5-6 Eylül 2015’te düzenlenecek olan Organik Yaşam Festivali’nde tüketiciler, organikle ilgili en doğru kaynaklardan bilgi edinme imkânını bulacak. Organik bebek mamaları sektöründen HİPP’in ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek festivalde, kamu kurumlarından yetkililer, üreticiler, satıcılar, sivil toplum kuruluşları ve bilim adamları yer alacak.

        Festival süresince paneller, seminerler, yarışma ve eğitimlerle, tüketicilere organik yaşam anlatılacak. Organik konusunda toplumda bir farkındalık oluşturulması da hedeflenen festivalde ayrıca workshop’lar, organik ikramlar, organik cilt bakım tüyoları ve daha birçok sürpriz olacak. Tüm bunların yanında sürdürülebilirlik uygulamaları ve çevre dostu teknolojiler, yenilenebilir enerji kaynakları ve geri dönüşüm konularında da farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Festival herkes için ücretsiz.

        EĞİTİM DANIŞMANLIĞI HİZMETİ

        YAPI Kredi Private Banking, “eğitim danışmanlığı” hizmetini başlattı. Müşterilerinin ve çocuklarının özellikle yurtdışındaki eğitim fırsatlarının belirlenmesinde ve başvuru sürecinde profesyonel destek sağlıyor. Özel Bankacılık ve Varlık Yönetimi Pazarlama ve Ürün Yönetimi Direktörü İmre Tüylü, şu bilgileri verdi: “Yurtdışı eğitim olanakları ülkeden ülkeye, hatta şehirden şehre farklılık gösteriyor. Yurtdışındaki okulların başvuru ve kabul süreçleri de birbirlerinden farklı. Bu ihtiyaçlardan hareketle, müşterilerimize ve çocuklarına yardımcı olabilmeyi amaçladık. Bu konuda uzman iş ortağımızla birlikte, öğrencinin okumak istediği alanın ve eğitim kurumunun belirlenmesinden başvurunun kabul süreci ve yerleştirmeye kadar tüm aşamalarda profesyonel danışmanlarımızla yol gösterici oluyoruz. Eğitim sürecinde de her türlü desteği sağlıyoruz.”

        Hizmet kapsamında yurtdışındaki özel liseler, üniversite hazırlık sınıfları, üniversite ve master programları, yaz okulları, dil okulları ve öğrenci değişim programları konularında müşterilere destek veriliyor. Bu konularla ilgili sorular profesyonel eğitim danışmanlarınca yanıtlanıyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa