Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Meclis önünde PKK protestosu

        Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde bulunan Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na bölücü terör örgütü üyeleri tarafından gerçekleştirilen hain saldırının ardından Başkentli bazı vatandaşlar ellerine aldıkları Türk Bayrakları ile TBMM kapısı önüne gelerek eylem yaptı.

        Teröre lanet yağdıran grup, "Şehit aileleri uyumuyor, bizde uyumayacağız" diyerek oturma eylemi yaptı. Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde bulunan Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na terör örgütü üyeleri tarafından dün gerçekleştirilen hain saldırıda 15 askerin şehit olması ile birlikte Başkentli bazı vatandaşlar, ellerine aldıkları Türk bayrakları ile Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önüne gelerek teröre tepki gösterdi.

        Çocukların da aralarında bulunduğu yaklaşık 30 kişilik grup, ''Kahrolsun PKK'', ''PKK Meclisten defol'', ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'' şeklinde slogan attı. Polis ekipleri tarafından TBMM önünde yoğun güvenlik önlemi alınırken, teröre lanet yağdıran grup, "Şehit aileleri uyuluyor, bizde uyumayacağız" diyerek oturma eylemi yaptı. Grup adına gazetecilere açıklama yapan Turgay Güneri isimli vatandaş, 15 şehit verildiğini duyunca şehit ailelerinin sabaha kadar uyumayacağını düşünüp kendilerinin de uyumama kararı aldıklarını söyledi. Yetkililerin bu gece uyumaması gerektiğini belirten Güneri, "Hrant Dink öldürüldüğü zaman binlerce vatandaş yürüdü. Bir papaz öldürüldü, binlerce papaz yürüdü. Böyle bir gecede 15 tane evladımızı şehit verdik. Nerede bu insanlar. Kimse uyumasın, yetkililerde uyumasın" dedi. TBMM önünde yaklaşık bir saat slogan atan grup daha sonra dağıldı.

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa