Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Üç dakikalık sağanak yağış can aldı

        İstanbul'da yağan sağanak yağış, birçok noktada trafik kazasına neden oldu. Kazalarda 1 kişi öldü, birden fazla kişi de yaralandı.

        Edinilen bilgiye göre İstanbul'da etkili olan sağanak yağış, kazaları da beraberinde getirdi. İlk kaza saat 02.00 sıralarında Bakırköy Sahil Yolu, Kennedy Caddesi, Ataköy Konutları mevkiinde meydana geldi. Bakırköy'den Yeşilköy istikametine seyreden 34 ZY 113 plakalı otomobilin sürücüsü Recep Dilber, yağışın da etkisi ile direksiyon hakimiyetini kaybederek, orta refüjde bulunan ağaca çarptı. Çarpışmanın etkisi ile takla atan ve hurdaya dönen araç içerisine sıkışan sürücü, uzun süre kurtarılmayı bekledi. İtfaiye ekipleri tarafından sıkıştığı yerden çıkarılan Dilber'e ilk müdahale olay yerinde yapıldı. Ambulansla International Hospital'a kaldırılan Dilber'in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

        İkinci kaza ise Bağcılar Tem Otoyolu, Mahmutbey viyadükü üzerinde bulunan Oto Center mevkiinde yaşandı. Viyadük üzerinde bariyerlere çarpan, ardından da bariyerleri aşarak viyadükten aşağı uçan 39 NH 842 plakalı kamyon sürücüsü İlhan Kapadayı, feci şekilde can verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, viyadükten uçan aracın içinde kimsenin bulunup, bulunmadığını kontrol ederken, hurdaya dönen kamyon, itfaiyeye ait vinç yardımıyla kaldırıldı. Bu sırada araç içerisinde sıkıştığı görülen Kapadayı'nın hayatını kaybettiği anlaşıldı. Ceset torbasına konulan Kapadayı'nın cesedi, ambulansla Adli Tıp morguna kaldırıldı. Oto Center'ın güvenlik amiri, viyadük üzerinde sürekli ağır taşıtların lastiğinin patladığını belirterek, "Burada olan üçüncü kaza. Bir yıl içinde üç araç viyadükten aşağı uçtu" dedi.

        Kamyonun viyadükten düştüğünü gören bir taksici ise, "Gürültü ile dışarı çıktık. Biranda kamyonun düştüğünü gördük" şeklinde konuştu. Öte yandan kaza nedeniyle TEM otoyolu kısa bir süre trafiğe kapatıldı.

        Üç dakikada hayat felç oldu

        İstanbul'da 3 dakika süren sağanak yağış sonrası kanalizasyonlar taştı, caddeler sular altında kaldı, birçok evi ve iş yerini su bastı, trafikte seyreden araçlar ise yolda mahsur kaldı.

        Sonbaharın gelmesiyle yurdu etkisi altına alan sağanak yağmur hayatı olumsuz yönde etkiyemeye devam ediyor. Gece yarısı İstanbul'da biranda bastıran yağmur, 3 dakikada hayatı felç etti. Yağmurun ardından kanalizasyonlar taştı, caddeler sular altında kaldı. Göle dönen yollarda birçok araç mahsur kalırken, sürücülerin imdadına itfaiye ve kurtarıcılar yetişti.

        Taşan kanalizasyon suları çok sayıda evde su baskınlarına sebep oldu. Üsküdar Çengelköy Yavuztürk Mahallesi Karadeniz Caddesi Ayvacık sokakta 6 aydır tamamlanmayan kanalizasyon çalışması sokak içersindeki 3 evi sular altında bıraktı. Evini su basan hasta bir kişi evinde mahsur kaldı. Mahalle sakinlerinden Murat Ördek "Sokak içindeki çalışmalar yokken evimizi su basmıyordu ama her tarafı kazdılar. 6 aydır çalışmalar bitmiyor ve bir ay içinde 3 kez evimizi su bastı" şeklinde konuştu.

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa