Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam "Türkan Şoray'ı kıskandım"

        "Sanatçı Perihan Savaş Söz Sende Programında hem sanat yaşamı ile ilgili hemde özel yaşamına dair merak edilenleri anlattı.

        TİYATROYA GERİ DÖNÜNCE TİYATROCULAR BANA BOZULDU

        B.PAMİR : Peki severek mi sinemayı seçtiniz yoksa tiyatroda bir parçanız kaldı mı?

        P.SAVAŞ : Sevdim.Ama tiyatroda gönlüm kaldı, fikrim kaldı.

        B.Pamir : Çok tiyatrocuyu burada ağırlıyorum ama tiyatro başkadır diye anlatıyorlar.

        P.SAVAŞ : Tiyatro çok başka..Çünkü tiyatro oyunculuğun er meydanı.Orada alkışı işte reaksiyonu aynı anda alıyorsunuz.Sinemada böyle bir şey yok olmadı baştan yapabiliyorsunuz ama sahnede böyle bir olanağınız söz konusu değil.Ve yıllardır benim içimi kemirdi tiyatro,tiyatro,tiyatro..Sonra Haldun hocam Bir Kış Öyküsü ile birlikte bana bir teklifte bulundu oynar mısın diye bayılarak kabul ettim.Bir sezon oynadım sonra şehir tiyatrolarına dilekçe verdim geri dönmek için.2000 yılında dilekçemi verdim,2002 yılında kabul edildi.Ben işte 8 kadınla başladım ve şehir tiyatrolarında oyuncu olarak ta devam ediyorum hala.

        B.PAMİR : Tiyatroya geri döndüğünüzde tepkilerle karşılaştınız mı?

        P.SAVAŞ : Tiyatroya tekrar döndüğümde bazı mırıltılar duydum.Bazı mırıltılar yapıldı.Mırıltı diyorum ben onlara.Seslerini çok fazla yüksek çıkaramadılar çünkü onlar olmadığı dönemde ben tiyatroda zaten 17 tane oyunda oynamıştım sonra onların geçmişine bakıp ta onların sadece 6 tane oyun yaptıklarını önlerine sunduğum zaman onarlın pek sesleri çıkmadı.

        B.PAMİR : Niye o mırıltılar çıkıyor ? Şunu anlamıyorum yani sonuçta sinema bir tarafta devam eder ,dizi…Para kazanılacak yer tiyatro değil.Bu kadın deli mi niye tiyatroya gelsin yapsın değil mi?

        P.SAVAŞ : Yani.. 7 oyun oynuyorsunuz bir hafta içerisinde. Yani sizin dışarıda da bir anlamda para kazanmanızı da zaten engelliyor,çok büyük paralarda almıyorsunuz.Yani bunu biraz insanların düşünmesi gerekiyor ama bir sevgisizlik ortamı gördüm ben.Yani eskiden böyle değildi ama sonra bir sevgisizlik bir dışlama böyle bir duvar örme falan gibi tabi eskilerde yok beni çok iyi tanıyanlarda böyle bir şey yok ama onlar iç huzurları olmayan insanlar bence.O iç huzurları olmadıkları için uğraşacak bir şey arıyorlar işleri de yok ancak böyle şeylerle uğraşıyorlar ama sonra susup oturuyorlar zaten.

        B.PAMİR : Takılıyor musunuz böyle şeylere?

        P.SAVAŞ : Hayır hiç takılmıyorum.Ben onlara cevabımı zaten oyunda ve sahnede verdim.Benim oyunum5 sezon kapalı gişe oynadı.Ben onlara gerekli cevabı verdiğimi düşünüyorum onun içinde hiç takılmıyorum.

        PSİKOLOJİK DESTEK ALDIM

        B.PAMİR : Ben şeyi merak ediyorum işte hani bütün bu roller..Anne rolü, fedakar eş rolü bir sürü rol ..Onların arasında Perihan Savaş ne oldu onu merak ediyorum?

        P.SAVAŞ : Onların arasında Perihan Savaş psikolojik yardım aldı.

        B.PAMİR : Eminim.Çünkü insan toparlanamaz.

        P.SAVAŞ : Çünkü ben panik atak oldum.İşte bir sürü şeyler yaşadım.Yani içinden çıkamayacağım durumlarda oldu ve gittim yardım aldım.O yardımla da tabi biraz ayakta durabildim.Ama gerçekten Yılmaz’ı kaybettikten birkaç zaman sonra dedim ki yeter.Yeter artık ben bunu yaşamak..Benim üstümden kaldırın artık bunları .Ben bu misyonu yaşamak istemiyorum.

        ÇILGIN BİR YANIM VARDIR

        B.PAMİR : Belki İbrahim Tatlıses ile yaşadıklarınızda hani ne bileyim işte o dayak hikayeleri vs..sanki böyle hep özür diliyorum bu tabir için ama acıların kadını gibi değil mi?

        P.SAVAŞ : Doğru her şey üst üste geldi ben bir süre acılar yaşadım o benim omzuma yüklendi.Bakıyorsunuz ki bu kadın ayakta duruyor.Nasıl duruyor bu kadın ayakta yani demek ki bunun bir çılgın tarafı var.Dalga geçen bir tarafı var diye düşünmeleri gerekiyor diye düşünüyorum bende.Ama kimse böyle düşünmüyor.Ama böyle değil,böyle bir tarafım var benim.Ben mesela arabaya binerim .Araba da müzik dinlerim canım sıkılır araba da ben mesela oynamaya başlarım şıkkıdı şıkkıdı..yanımdaki arabalar..şimdi oğlum böyle diyor ‘anne sana bakıyorlar’ ben bakıyorum oynuyorum ..millet el çırpıyor ama nasıl gır gır ..Genelde eserler bana yaparım.Evde mesela çok çılgınca şeyler yaparım çocuklarıma falan.Çok komiğimdir.Eğlenceli bir anneyimdir.

        TÜRKAN ŞORAY’I KISKANDIM

        B.PAMİR : Şöyle dönüp baktığımız zaman 120 film olmuş galiba değil mi?En böyle hani gözde ,o benim için çok özeldir dediğiniz filminiz hangisi?

        P.SAVAŞ : Bedrana.Benim sinemada dönüm noktam Bedrana.Çok özel bir yeri var benim için.Çünkü ben o hikayeyi biliyorum kitabını okumuştum.Nasıl beğenmiştim.Ay dedim bu bir film olsa.Sonra gazetede şeyi okudum Bedrana film yapılacak Türkan Şoray oynayacak diye o an nasıl üzüldüm

        B.PAMİR : Kıskandınız tabii?

        P.SAVAŞ : Kıskandım.Eyvah dedim bak Türkan hanım oynuyor dedim .Eee tabi oynayacak bana mı verecekler bu rolü dedim.Fakat sonra bir şey olmuş ne olmuş bilmiyorum.Bir gün telefon geldi Süreyya bey sizinle görüşmek istiyorlar dediler.Gittim.Ben düşünüyorum tabi Süreyya beyinde yaptığını biliyorum o filmi.Herhalde Bedrana’nın kardeşi falan var belki onlar olabilir diye,bana da öyle bir şey verecekler herhalde diye gittim.Süreyya bey bana böyle uzattı al Bedrana’yı oku sen oynayacaksın dedi.O gün o merdivenden inişimi eve gelişimi uçarak yani ..

        B.PAMİR : Peki ne olmuşta Türkan Şoray’dan…

        P.SAVAŞ : Bilmiyorum ..onu bilemiyorum.Sormadım da..Ne olur ne olmaz diye..

        MÜJDE AR’IN SON HALİNE BAYILDIM

        B.PAMİR : Estetiğe karşı mısınız ?

        P.SAVAŞ : Hayır değilim

        B.PAMİR : Mesela Müjde Ar’ı nasıl buldunuz?

        P.SAVAŞ : Çok beğendim.Bayıldım,bayıldım.Müthiş güzel olmuş.Hakikaten güzel olmuş.

        AVRUPA YAKASI DİZİSİNİ BEĞENMİYORUM

        B.PAMİR : Geçenlerde Avrupa Yakası ile ilgili bir eleştirinizi duydum.Avrupa Yakası’nı herkes öve öve bitiremezken “ ben Avrupa Yakası’nı seyretmiyorum” dediniz.Niye?

        P.SAVAŞ : Türkçeyi çok kötü kullanıyorlar.Yani evet çok komik ama yani insanlar gülüyorlar bazı şeylere ama çok eğlenceli doğru ama Türkçemiz bu kadar kötü değil, ama mesela baktığınız zaman o eğlencenin içerisinde bulunan Gazanfer abi olsun,sevgili Hümeyra olsun Türkçeyi kötü kullanmıyorlar mesela ama komikler onlara da gülüyoruz.

        B.PAMİR : İllaha bozmaya gerek yok yani ?

        P.SAVAŞ : Evet gerek yok .O durum zaten onu anlatır diye düşünüyorum.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa